İstanbul Emniyeti'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü, sahte vücut geliştirme ilacı üreten bir şebeke olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip çalışması başlatıldı. Araştırmalarda, sahte ilaç  üreten şüphelilerin Tuzla'da bir plazada, 2 daire kiraladığı belirlendi. Araştırmalarda, şüphelilerin binanın birinci katında kiraladıkları evi imalathane, 13'üncü kattaki daireyi ise depo haline getirdikleri tespit edildi. Çalışma tamamlanınca plazadaki dairelere operasyon düzenlendi. Adrese baskın yapan ekipler, haklarında arama kararı bulunan 4 şüpheli gözaltına alındı.

1 MİLYONLUK İLAÇ


Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin dairelerden birini adeta laboratuvara dönüştürdükleri görüldü. Aramalarda, çok miktarda ve farklı türlerde kimyasal ürünler, şişeleme ve paketleme makineleri, çok sayıda paketlemeye hazır  ilaç ve ilaç yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Polisin ele geçirdiği 1 milyon 600 bin ilacın, piyasa değerinin 1 milyon lira olduğu öğrenildi.

BİR KİŞİ ÖLMÜŞTÜ


Şüphelilerin, sağlıksız ortamda üretilen, vücut geliştirme ilaçlarını, internet ve sosyal medya üzerinden sattıkları belirlendi. İlaçların tanesinin 80 ila 200 liradan satıldığı belirtildi. Üretim sırasında, 1 gramlık hatanın bile vücuda büyük zarar verdiği ilaçların incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı'na gönderileceği öğrenildi. İstanbul'da yakın zamanda benzer ilaçlar sebebiyle 1 kişinin öldüğü belirtildi. Gözaltına alınan 4 üpheli, Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.