Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Türkiye ile Rusya arasında, Rus doğalgazının fiyatı
konusundaki görüşmelerin yeniden başladığını söyledi.

BOTAŞ ile Rusya'nın doğalgaz üreticisi Gazprom arasındaki  fiyat anlaşmazlığı üzerine BOTAŞ 2015 yılından  Gazprom aleyhine
uluslararası tahkime başvurmuştu. Novak, Hürriyet gazetesiyle yaptığı ve Rusya enerji bakanlığının İnternet sitesi ile gazetenin dünkü sayısında yer
alan söyleşide şöyle dedi:

"(Doğalgazda indirim) konusu  2015 yılı başlarında ele alınmıştı. Şimdi bu fiyat meselesi görüşmelerine yeniden başlandı. Tarafların ortak yol bulacaklarına inanıyorum" dedi. Tahkim davasında ilk duruşmanın 2017 yılında yapılacağını  söyleyen Novak, "Söz konusu dava tarihi gelmeden  Rus Gazprom Export ile BOTAŞ pekala fiyat anlaşmazlığı  konusunu aralarında çözebilir diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün İstanbul'da başlayacak olan 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor. Kongre'ye Novak da katılıyor.

REUTERS