Nasıl yapılır?
-Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
-Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
-Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
-Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
-Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
Fırında nasıl yapılır?
-Sarma işlemi tamamlandığında, hepsini alacak şekilde bir kaba hazırladığımız börekleri yerleştiriyoruz(aralarında boşluk bırakmadan düzgün bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin)
-Daha sonra böreklerin üzerini tamamen kapatana kadar su ile (daha lezzetli olması isterseniz süt ile) kabı dolduruyoruz.
-Bu şekilde 15 dk kadar suda bekleyen yufkaları iki elimiz arasında çok ezmeden hafifçe sıkarak yağladığımız tepsiye diziyoruz.
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz.
Sigara böreği (rulo börek) tarifi... Peynirli, patatesli, kıymalı sigara böreği nasıl yapılır?
Sigara böreği özellikle ara sıcak olarak tercih edilen bir lezzet olarak dikkat çekiliyor. Sigara böreği tarifi ve malzemeleri evde hazırlamak isteyenler tarafından merakla araştırılıyor. Patatesli, kıymalı ve peynirli çeşitleri yapılan, aynı zamanda fırında da yapılabilen sigara böreği tarifi...
Sigara böreği hem basit hem de lezzetli bir alternatif olarak göze çarpıyor. Sigara gibi kötü bir alışkanlığı özendirmemek adına sigara böreği yerine rulo börek adı da alternatif olarak tercih edilebiliyor. Peki sıklıkla yağda kızartılarak yapılan fakat fırında da yapılabilen sigara böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?
SİGARA BÖREĞİ (RULO BÖREK) TARİFİ
Sadece kahvaltılarda değil çay saatlerinde de masalarınızda bulundurabileceğiniz sigara böreği üçgen kesilmiş yufkanın içerisine konulan peynir yada istediğiniz diğer malzemelerle yapılmaktadır.
Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hazır yufka
Böreklik lor peyniri
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Nasıl yapılır?
-Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
-Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
-Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
-Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
-Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
Fırında nasıl yapılır?
-Sarma işlemi tamamlandığında, hepsini alacak şekilde bir kaba hazırladığımız börekleri yerleştiriyoruz(aralarında boşluk bırakmadan düzgün bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin)
-Daha sonra böreklerin üzerini tamamen kapatana kadar su ile (daha lezzetli olması isterseniz süt ile) kabı dolduruyoruz.
-Bu şekilde 15 dk kadar suda bekleyen yufkaları iki elimiz arasında çok ezmeden hafifçe sıkarak yağladığımız tepsiye diziyoruz.
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz.
Nasıl yapılır?
-Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
-Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
-Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
-Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
-Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
Fırında nasıl yapılır?
-Sarma işlemi tamamlandığında, hepsini alacak şekilde bir kaba hazırladığımız börekleri yerleştiriyoruz(aralarında boşluk bırakmadan düzgün bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin)
-Daha sonra böreklerin üzerini tamamen kapatana kadar su ile (daha lezzetli olması isterseniz süt ile) kabı dolduruyoruz.
-Bu şekilde 15 dk kadar suda bekleyen yufkaları iki elimiz arasında çok ezmeden hafifçe sıkarak yağladığımız tepsiye diziyoruz.
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz.