
Palamut ve istavritle başlayan av sezonunda kış mevsimin gelmesiyle hamsinin bollaşacağını bekleyen balıkçıların tezgahlarında yine istavrit bolluğu yaşanıyor. Rize'de istavritin kilosu 50 TL'den satılıyor.

Tezgahlarda tirsi ve mezgitin kilosu 40 lira, hamsinin kilosu 35 lira, yerli somonun tanesi ise 100 liradan satışa sunuluyor. Bir kilo istavrit ortalama üç kişinin bir akşam yemeğine denk geliyor.

Balıkçı Ali Yılmaz, istavritin tezgahlara geri döndüğünü belirterek "Şu anda beklediğimiz hamsi bolluğu henüz gelmedi. İnşallah daha iyi olur. Şu an güzel bir istavrit var. Hamsi beklerken tezgahlardaki yerini istavrit aldı, istavrit geri döndü" dedi.

"HAFTADA 2-3 SEFER BALIK ALIYORUZ"
Tezgahtaki balık çeşitleri arasından hamsi almayı tercih eden Murat Elmalı Hamsi ise şunları söyledi: Karadeniz'in, ama biraz pahalı bu aralar. Biraz daha uygun olmasını istiyoruz. Ben normalde istavrit severim ama bugün hamsi aldık köye çıkıp mangal yapacağız. Bu sene hamsi çok az, o yüzden de fiyatlar biraz yüksek. İnşallah biraz daha düşer. (DHA)
[old_news_related_template title="Hangi balık ne kadar sağlıklı?" desc="Son yıllarda denizlerdeki kirlilik nedeniyle en sağlıklı besinlerden biri olan balıkla ilgili endişeler de arttı. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Balık yemekten vazgeçmeyin sadece tercihlerinizi değiştirin’’ dedi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/12/iecrop/basliksiz-3_16_9_1663013563-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/hangi-balik-ne-kadar-saglikli-7360536/"]