Fenerbahçe 55 milyon Euro’yu aşkın bonservis harcadı ancak ilk dokuz resmi maç gösteriyor ki buna da değdi. Sarı-lacivertli kulübün yeni transferleri Süper Lig ve Konferans Ligi’nde attıkları goller, yaptıkları asistler ve maçlardaki katkılarıyla kulüplerinin 9’da 9 yapmasını sağladı. SÖZCÜ, Fenerbahçe’nin yenileri ile Galatasaray ve Beşiktaş’ın yenilerini tartıya yatırdı. Sarı-lacivertlilerin takviyeleri, ezeli rakiplerini terletti...
OYUNCU MAÇ GOL ASİST
Djiku 7 - -
Becao 4 1 -
Mert 1 - -
Fayed - - -
Szymanski 9 4 4
Tadic 9 4 2
Fred 4 - -
Kent 4 1 1
Bartuğ 1 - -
Cengiz 3 - 1
Dzeko 7 5 4
Umut 4 - -
TOPLAM 15 Gol 12 Asist

DZEKO-TADIC-SZYMANSKI

İsmail Kartal’ın takımı, 12 transferin altısından skor katkısı aldı. Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski gol-asist yükünü sırtladı. Fenerbahçe’nin yenileri 15 gol attı, 12 de asist yaptı. Beşiktaş’ın yeni transferlerinin altısı süre aldı; bu futbolcular 3 gol-2 asiste imza attı. Galatasaray’da Ziyech, Ndombele ve Sanchez gibi isimler henüz forma giymedi. Ancak oynayan isimlerin katkısı da beklenenin altında kaldı: 3 gol-1 asist.
OYUNCU MAÇ GOL ASİST
Angelino 8 1 -
Kerem D 5 - 1
Tete 3 - -
Ziyech - - -
Zaha 2 - -
Bakambu 7 - -
Halil 6 2 -
TOPLAM 3 Gol 1 Asist

FETHİ PEKİN: EN İYİ KADROLARDAN BİRİ

Fethi Pekin, Fenerbahçe’nin mevcut kadrosunun seviyesini değerlendirdi. Sarı-lacivertli yönetici, “Yönetim kurulu olarak görevde 6. yılımız. Fenerbahçe tarihinde en iyi kadrolardan birini kurduğumuzu düşünüyorum. İsmail Kartal hocamızla birlikte bu sezon şampiyonluğumuza inanıyorum” dedi. Gündemdeki 6 numara transferi için de konuşan Pekin, “6 numara transferi olacak. Başkanımız bunu ifade etti” ifadelerini kullandı.
OYUNCU MAÇ GOL ASİST
Onana 6 - 1
Amartey 6 1 -
Emrecan - - -
Rashica 4 1 1
Chamberlain 4 - -
Zaynutdinov 3 1 -
Rebic 6 - -
TOPLAM 3 Gol 2 Asist