UEFA Uluslar C Ligi'nde Lüksemburg ile İstanbul'da 3-3 berabere kalan A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz mücadele sonrasında konuştu. Savunmadaki hatalara açıklık getiren Kuntz, ders çıkarmaları gerektiğini belirterek Ozan Kabak'ın oynamama sebebini de anlattı.

"BUGÜN GERÇEKTEN İYİ DEĞİLDİK"

"Bugün iyi şeyler de oldu, kötü şeyler de. Tabii ki kötü şeyler daha fazlaydı, bu yüzden tatmin edici bir şey değil. Öncelikle hedefimize ulaşmış bulunuyoruz, lig çıktık. Takımın mantalitesini bir noktada beğendim çünkü her geri düşüşümüzde, geri dönmeyi başardık. Futbol, ofansif ve defansif anlamda iyi oynanması gereken bir oyun. Defansif anlamda, bugün gerçekten iyi değildik. Bugünkü sonuçtan bir şey öğrenmezsek, bu tabii ki bir geri gidiş olacaktır. Bundan bir ders çıkarırsak, geri gidiş olmaz. Mutluyum. Lig çıktık. Aynı şekilde yine mutluyum. Çünkü, öğreneceğimiz çok şey olduğunu gördüm."

"ÜÇ SAVUNMA OYUNCUMUZU KAYBETTİK"

"Bireysel hatalar yaptık fakat bu maçın öncesinde de üç savunmacımızı kaybettik. Olağandışı koşullarda oynanan bir karşılaşmaydı, bazen böyle olur. Üst seviyede oynayan 6 oyuncumuz da bizimle birlikte değildi. Herkesin dersler çıkarması gereken bir karşılaşma. 3 savunma oyuncumuz sakattı. Ozan Kabak'ın maçtan 3 saat önce oynamayacağı kesinleşti. İlk golden sonra Çağlar sakatlandı ve oyundan almak zorunda kaldık. Defansif oyunlar hücumda başlar. Bu konudaki hatalarımız buna sebebiyet verdi."

"MAÇTAN 1 GÜN ÖNCE..."

"4 idmanda çağırdığımız tüm stoperler oynadı. Hepsi idman yapabilecek durumdaydı. Maçtan 1 gün önce Merih ağrıları sebebiyle bize geldi. Ozan, maçtan 3 saat önce bize gelip bunu söyledi. Çağlar kale önünde şanssız bir sakatlık yaşadı. Ozan bize sakatlığını bildirdikten sonra Cenk Özkaçar'ı aday kadroya çağırdık ve yarın kadromuza katılacak." [old_news_related_template title="Türkiye, Lüksemburg karşısında tat vermedi ama istediğini aldı: 3-3" desc="Grupta oynadığı 4 maçta da gol yemeden 12 puan toplayan Türkiye, Lüksemburg'a karşı tanınmaz haldeydi! Kalesine gelen 3 şutta topu ağlarında gören A Milli Takım, rakibiyle 3-3 berabere kaldı. 3 kez geriye düşen Türkiye 1 puanı 87. dakikada kurtardı! Bu sonuçla Ay-Yıldızlılar B Ligi'ne yükselmeyi garantiledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/22/iecrop/depophotos_17681451_889x768_16_9_1663879363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/turkiye-luksemburg-maci-canli-yayin-uluslar-ligi-5-hafta-7378687/"] [old_news_related_template title="Türkiye savunmasındaki büyük hatayı Lüksemburg affetmedi! Uğurcan Çakır ve Eren Elmalı..." desc="Türkiye'nin Uluslar Ligi'nde oynadığı Lüksemburg maçının hemen başında gruptaki ilk golümüzü yedik. Savunmada Uğurcan Çakır ile Eren Elmalı'nın anlaşamaması topu filelerimizde görmemize neden oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/22/iecrop/22_16_9_1663873796.png" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/turkiye-savunmasindaki-buyuk-hatayi-luksemburg-affetmedi-ugurcan-cakir-ve-eren-elmali-7378838/"] [old_news_related_template title="Cengiz Ünder: Çıktık ama sevincini yaşayamıyoruz" desc="Cengiz Ünder 1 gol attığı ve arkadaşlarına birçok etkili pas vermediği Lüksemburg maçı sonrasında öz eleştiride bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/22/iecrop/cengiz-under-depo_16_9_1663881706.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/cengiz-under-ciktik-ama-sevincini-yasayamiyoruz-7378974/"]