Çiftlikteki üretimle, tıbbi amaçlı kullanılan esrar fiyatlarının düşürülmesi hedefleniyor. Ordunun esrar üretimine başlayacağı geçen Eylül ayında hükümet tarafından duyurulmuştu. İtalyan Corriere della Sera gazetesinin internet sitesinde ilk hasatın yapıldığı ve mahsülün iyi çıktığı bildirdi.



HEDEF YILDA 100 KİLOGRAM

Floransa kentinde askeri tarlada yetiştirilen esrarın sıkı güvenlik altında tutulduğu belirtiliyor. Ordu, yıllık 100 kilogram esrar üretmeyi hedefliyor. Tesislerde aynı zamanda esrarın kurutulması ve paketlenmesi için de özel bölümler bulunuyor.

Noel ağacı yerine marihuana

Noel ağacı yerine marihuana

HASTALARA YASAL OLARAK ESRAR YAZILABİLİYOR

Albay Antonio Medica, yaptığı açıklamada "Amacımız giderek artan sayıdaki hastaya daha uygun fiyata tıbbi esrar sağlamak. Hastalar her zaman ürüne ulaşamıyorlar" dedi. Tıbbi esrar, kronik ağrılar gibi bazı hastalıkların tedavisinde etkili olabiliyor. İtalyan doktorlar yasal olarak hastalarına esrar yazabiliyor. Ancak tıbbi esrarın masrafı devlet tarafından karşılanmıyor. Eczanelerde satılan esrar ise yanına yaklaşılmayacak kadar pahalı olabiliyor. Bakanlık bu durumu değiştirmek ve fiyatları düşürmek niyetinde. İtalya halihazırda tıbbi esrarı dış ülkelerden, özellikle de Hollanda'dan ithal ediyor ve gramı 35 Euro'ya satılıyor. Albay Medica, "Fiyatları 15 Euro'nun altına çekmeyi hedefliyoruz, hatta belki de gramını 5 Euro'ya satmayı başarabiliriz" diyor.

Hastalara esrar serbest olacak

Hastalara esrar serbest olacak

UYUŞTURUCU SATMAK YASAK

İtalya'da hukuken özel kişi ve kurumlar kenevir yetiştiremiyor. Ayrıca uyuşturucu satmak da yasak. İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti Eylül'de yaptığı konuşmada, proje için askeri çiftliğin seçilme nedenini "Gerekli teçhizatın mevcut olmadı ve istihbarat sistemi sayesinde güvenliğin sağlanabilmesi" ile açıklamıştı. Söz konusu çiftliğin kurulduğu laboratuvar, daha önce ilaç üretimi ve afet hallerinde yardım hizmeti veriyordu. Örneğin Çernobil'deki nükleer patlamanın ardından, nükleerden etkilenenlere dağıtılmak üzere tesislerde 500 bin potasyum iyot hapı üretilmişti.

Marihuana yasallaşıyor

Marihuana yasallaşıyor