Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağıyla ilgili basın açıklaması yapıyor. Lavrov özetle şunları söyledi:

'SALDIRININ PLANLI OLDUĞUNA İNANIYORUZ'


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Elimizdeki verilere göre, Rus uçağının düşürülmesinin provokasyona yönelik önceden planlanmış bir saldırı olduğuna inanıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE İLE SAVAŞACAK DEĞİLİZ ANCAK..."


"Suriye'deki operasyonumuza başladıktan sonra Türkiye de dahil olmak üzere bölge ülkelerinin çıkarlarına saygı duymaya ve bölgede diyaloğu geliştirmeye çalıştık. Rus uçağının düşürülmesinin uçuşa yasak bölge planını devreye sokmak için kullanılmayacağını umuyorum. Türkiye ile savaşacak değiliz ancak ilişkilerimizi ciddi şekilde gözden geçireceğiz. " Lavrov, Rusya'nın herhangi bir Türk yetkiliyi davet etmek gibi bir niyeti olmadığını belirtti.

Lavrov, Rus vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat etmemesi çağrısıyla ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın Türkiye'ye seyahat etmemesi konusunda ise, yaşananlardan bir ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyoum. Dünkü saldırı kesinlikle kabul edilemez bir eylemdi. Vatandaşlarımız günde defalarca Türk hava sahasını kullanıyor."dedi. 

"TÜRKİYE ZİYARETİMİ İPTAL ETTİM ÇÜNKÜ..."


Lavrov, Türkiye ziyaretini neden iptal ettiği sorusuna ise, "Dün yüksek düzeyli bir görüşme gerçekleştirecektik. Dünkü saldırıdan sonra bu oturum takdir edersiniz ki iptal edildi. Kendilerine durumu bildirdim, onlar da durumu anladıklarını bildirdiler. Durup neler olduğunu düşünmek zorundaydım." şeklinde yanıt verdi.