Bisikletinin selesinde seçmen listeleri ve AKP propagandaları ile Osnabrück’te AKP’ye oy isteyen bu kadın, fotoğrafı çekilince kızdı.


Ali GÜLEN / FRANKFURT

AKP yurt dışındaki Türklere mektup göndermekle kalmadı. Tüm seçmen listelerini teşkilatlara dağıttı. Şu anda, yurt dışı seçmenlerin adresleri, TC kimlik nol'arı ve tüm kimlik bilgileri AKP teşkilatlarının elinde. Almanya’da AKP’li bir kadın, bisikletinin selesinde seçmen listeleri ve AKP propaganda broşürleri ile yakalandı.

Başbakan Davutoğlu’nun bir sür önce "Avrupa’daki kişisel bilgilerin verilmesini engelleme" yasasına aykırı davranıp tüm seçmen Türklere mektup göndermesinin ardından, skandalın daha da büyüğü patladı.

Avrupa’daki tüm seçmen listelerinin, isim- TC kimlik No'su ve adreslerle birlikte AKP’lilere dağıtıldığı ve bunların da listeleri alıp, ev ev tüm seçmenleri turladığı ortaya çıktı. Hemen hemen tüm bölgelerden şikayetler gelirken, bu durum bir türlü kanıtlanamıyordu.

İSİMLERİMİZ VE AKP AFİŞLERİ


Kuzey Almanya’daki Osnabrück kentinde yaşayan uyanık bir Türk, seçmen listelerini bisikletinin selesine koyan ve ayrıca AKP ile Başbakan Davutoğlu’nun seçim broşürlerini de ekleyen bir kadını fark etti. Kadının kendisine gelip „Ben konsolosluktan geliyorum, oyunuzu AKP’ye verin“ dediğini belirten Türk seçmen, önce kızdı, ardından da bu olayı fotoğrafladı. Fotoğrafının çekildiğini fark eden AKP’li kadın hızla oradan uzaklaştı. Ancak bisikletinin sepetinde bulunan seçmen liste ve adresleri ile AKP broşürleri net bir şekilde görülüyordu.

YASAYA AÇIK AYKIRILIK


AKP, Türkiye’deki sandık dengelerini değiştirebilmek için, Avrupa’da sandığa gitmeyen 1 milyon seçmeni kazanmak için herşeyi yapıyor. Son örnek, „Kişisel bilgileri yayma yasağının“ da net şekilde delindiğinin bir göstergesi oldu. Bu suçun kitlesel halinde işlenmesi, ağır hapis cezalarının gerektiriyor.

Avrupalı Türkler, kişisel bilgilerinin, TC kimlik noları ve adreslerinin AKP’nin eline verilmesinden öfkeli. Bununla ilgili bazı kuruluşlar ile vatandaşlar toplu dava açma hazırlıkları yapıyor.