CHP’li üyeler, Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Cihan Kamer’in  Kuruçeşme’de açtığı restoranların kaçak olduğunu belirterek konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile dostu, Atasay Kuyumculuk’un sahibi işadamı Cihan Kamer’in Boğaz kıyısında muhafazakar kesim için açtığı Huqqa ve The Market adlı restoranlarla ilgili SÖZCÜ’nün yaptığı haber ses getirdi. Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Kuruçeşme sahilindeki arazi üzerinde inşa edilen işletmeler İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşındı.


KAÇAK YAPILAŞMA VAR

İBB’nin CHP’li Meclis üyeleri Hakkı Sağlam, Hüseyin Sağ, Sait Coşkunoğlu, Coşkun Tanış, İsmail Söylemez, Taner Kazanoğlu, Deniz Erzincan ve Nadir Ataman Huqqa ve The Market ile ilgili soru önergesi verdi.
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yanıtlanmasıyla ilgili verilen önergede, Cihan Kamer’in hisselerinin yüzde 90’ına sahip olduğu Renovest Gayrimenkul adlı şirketin arazi üzerinde kaçak yapılaşma yaptığına dikkat çekti. CHP’li üyeler verdiği önergede, “Anılan işletmelerin verilen izinlerin üzerinde kaçak yapılaşmaların olduğu eski ve yeni fotoğraflardan anlaşılmaktadır. Verilen izinlerin üzerinde yeni kapalı alanlar oluşturulmuştur, yapılan tüm kaçak yapılaşmanın tespit edilmesini istiyoruz” denildi.


İŞLEM YAPTINIZ MI?
Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından kaçak yapılaşmayla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığını soran CHP’li meclis üyeleri, lüks yatlara servis yapılan The Market’in iskelesindeki değişiklikler için alınan izin belgesini de talep etti. Her iki restoranın da yapı ve işletme belgesinin örneklerini isteyen üyeler, yaya kaldırımının otopark olarak kullandığına dikkat çekilerek bu durum hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Liman olacaktı restoran oldu

İstanbul'un halihazırda tek kruvaziyer limanı olan Karaköy’deki Salıpazarı Limanı’nın mevcut kapasitesi yeterli olmadığı için Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Kuruçeşme rıhtımına da faaliyete sokmak istedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı talebi uygun bulmadı. Ardından, arazi Erdoğan ailesinin dostu, yandaş işadamı Cihan Kamer’in hisselerinin yüzde 90’ına sahip olduğu Renovest Gayrimenkul adlı şirkete kiraya verildi. Aylık 92 bin lira kira bedeliyle Boğaz kıyısındaki arazinin kullanım hakkını elde eden Cihan Kamer önce alkolsüz, muhafazakar gece kulübü Huqqa’yı açtı. Sonrasında ise denize sıfır konumda 300 kişi kapasiteli, boğazdaki lüks tekne ve yatlara da hizmet veren The Market adlı şarküteri- restoranı hizmete sokuldu.