Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Etyen Mahçupyan, seçimlerin ardından El Cezire Türk'e Erdoğan'ı eleştiren bir açıklama yaptı. Mahçupyan, "toplum AK Parti değerlendirmesi yaparken esas olarak Erdoğan’a bakıyor. Böyle bir oy düşüşü olduysa en tepeden başlayarak AK Parti’nin şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerekiyor" dedi.

Mahçupyan şunları söyledi:

AK Parti için oturup düşünme zamanı. Burada topluma kabul ettiremediği bazı şeyler oldu. Bu çok açık. Ne kadar sağduyuyla ele alacak, parti içindeki birtakım muhtemel gerilimleri engelleyebilecek mi göreceğiz. Önümüzdeki siyasi dönemde de olabildiğince iktidarı elde tutmak isteyeceklerdir.

Davutoğlu insanüstü bir çaba harcadı. Hem partisinin stratejisini yürüttü hem değerlerini anlattı hem de programını. Polemiklerden de kaçınmadı ama galiba buradaki mesele, esas olarak Tayyip Erdoğan’ın algılanmasına yönelik durum. Yani Davutoğlu - Erdoğan ikisi bir sahada olunca Davutoğlu’nun yaptığı da, yapmadığı da daha az önemli oldu.

Parti içinde nasıl halledilir bilmiyorum. Bu bir parti sonuç olarak. Oradaki insanların sağduyuyu değerlendirmesi belirleyecek. Ama toplum AK Parti değerlendirmesi yaparken esas olarak Erdoğan’a bakıyor. Böyle bir oy düşüşü olduysa en tepeden başlayarak AK Parti’nin şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerekiyor.