Başak KAYA / ANKARA

Yüksek Seçim Kurulu, Basın İlan Kurumu üyeilğinden istifa etmeden milletvekili adayı olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in üyeliğini düşürdü. Aynı durumda bulunan AKP Kayseri adayı ve Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer AKP’lilerle ilgili itirazı ise reddetti.

YSK, Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti

YSK, Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti


Sertel, CHP'nin İzmir 2. bölge 6. sıra milletvekili adayı olmuştu. Ön seçime giren Sertel’in adaylığı düşürülünce yerine, kendisinden sonra listeye giren Kamil Okyay Sındır gelecek.  Sertel'in adaylığına daha önce seçim kurullarında itirazda bulunulmuş ancak karar Sertel lehine çıkmıştı. Sertel'in geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu'nun bir toplantısına katılması nedeniyle bu kararın alındığı öğrenildi.

ÖZHASEKİ İÇİN RET

Ancak YSK aynı durumda olan Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP milletvekilli adayı Mehmet Özhaseki hakkındaki talebi reddetti. MHP, Özhaseki’nin KCETAŞ adlı kamuya ait bir şirketin yönetim kurulu başkanı olduğu ve bu görevinden istifa etmeden adaylık başvurusu yaptığı için adaylığının düşürülmesi amacıyla YSK’ya başvurmuştu.

YSK, Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra haklarında benzer itirazlar olan AKP’li Karaman Milletvekili adayı Recep Konuk, Tekirdağ Milletvekili adayı Metin Akgün, İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy'un adaylıklarına yapılan itirazları da reddetti.

MERSİN VE ARTVİN

Öte yandan CHP’de istifa eden Mersin 4. sıra adayı Mustafa Baysan'ın ismi yeniden YSK’ya bildirildi. Sağlık gerekçesiyle istifa eden Baysan istifasını geri aldı. YSK bu talebi kabul ederse Umut Oran dahil Mersin’de CHP’den kimin aday gösterileceği konusu da kapanacak. CHP Artvin örgütü de 1. sıra adayı olarak gösterilen Uğur Bayraktutan yerine eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun kentten aday gösterilmesini istedi.