PKK'lıların yollara açıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, iki ilçeden şiddetli patlama, silah sesleri geliyor, ilçe merkezlerinden dumanlar yükseliyor. Cizre'de operasyon ve çatışmalar Cudi, Nur ile Yasef Mahallesi'nde yoğunlaşırken, ilçenin hakim tepelerde konuşlanan tanklardan mahallelerde kurulan barikatlara atışlar yapıldı.

FOTO: DHA / Çatışmaların yoğun yaşandığı Cizre sokaklarından dumanlar yükseliyor. Bölgeye sevk edilen tanklardan barikatlara top atışı yapılıyor.


Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra, terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan ve askerlerin tankların eşliğinde katıldığı operasyonlar devam ediyor. Operasyon kapsamında zaman zaman şiddetli çatışmalar görülürken tanklardan sokak aralarına kurulan barikatların yıkmak için atışlar yapıldı. İlçedeki Cudi, Nur ile Yasef mahallelerinde yoğunlaşan çatışma ve patlamalar nedeniyle zaman zaman ilçe merkezinin üstünü dumanlar kapladı. Cudi Mahallesi'nde askerlerin tankların eşliğinde bazı sokaklara girdiği ve çatışmaların devam ettiği belirtildi. Bu mahalledeki hakim tepelere konuşlandırılan tanklardan da zaman zaman mahallelerde kurulan barikatlara yönelik atışlar yapıldığı görülürken, çatışmaların yoğunlaştığı mahallelerde oturanların evlerinin bodrum katlarına sığındığı ifade ediliyor.

FOTO: DHA / Bölgedeki silah ve patlama sesleri çatışmanın şiddetini gözler önüne seriyor.

SİLOPİ'DE SON DURUMU


Şırnak'ın kazılan hendek ve kurulan barikatlar nedeniyle gerçekleştirilen operasyon için sokağa çıkma yasağı ilan edilen diğer ilçesi Silopi'de ise, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalar sırasında bazı evlerin hasar gördüğü belirtildi.

Silopi'deki Başak, Nuh, Cudi ile Barbaros mahallelerinde sürdürülen operasyonlar devam ederken, 3'üncü Cadde üzerinde bulunan Mesut Balaman'a ait eve dün bomba isabet etti. Patlamanın olduğu odanın boş olması olası bir faciayı önledi.

Çatışmaların yoğunlaştığı Başak ve Barbaros mahallesindeki evlerini terk eden yaklaşık 500 kişi güvenlik güçlerince spor salonuna yerleştirildi. Burada bir süre bekleyen vatandaşlar istekleri doğrultusunda hendeklerin bulunmadığı Dicle ve Ofis mahallelerindeki yakınlarının yanlarına götürüldü. Nuh, Cudi, Yenişehir, Karşıyaka, Yeşiltepe, Şehit Harun Boy mahallelerinde oturan birçok ailenin başta su olmak üzere gıda ve temel ihtiyaç sıkıntısı çektiği kaydedildi.

DHA