Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batman'da seçim mitingi havasında gerçekleştirilen programında yine muhalefet partilerini hedef aldı. Erdoğan'ın Batman'daki hedefi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'dı. HDP’nin seçim bildirgesinde yer alan “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılmasına” ilişkin ifadeye, “Bunların dinle işi yok. Kapatacağız dedikleri Diyanet Kürtçe Kuran-ı Kerim bastı” diyen Erdoğan Batmanlılara elinde tuttuğu Kürtçe Kuran-ı Kerim'i gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman mitinginde HDP'yi eleştirdi. Erdoğan HDP için: "‘Diyaneti kaldıracağız’ diyorlar. Hale bak Diyanet’i kaldıracak. Çünkü bunların dinle işi yok. (Kürtçe Kuran-ı Kerim’i göstererek) Bakınız kaldıracağız dedikleri Diyanet, Kürtçe Kuran-ı Kerim mealini yayınladı. ‘Kudüs, Yahudilerindir’ diyecek kadar ileri gidiyorlar. Zerre kadar bunların İslam ile alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz. Kudüs Müslümanların en önemli Kâbe’si. Biz buralarda hayat bulduk, ayağa kalktık. Şu anda Musevilerin orada attığı adımın ne olduğunu biliyorsunuz. Dağlardaki kamplarda elimizdeki belgeler; bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar." dedi.



HDP'nin dağdan emin aldığını belirten Erdoğan "Buraya gelirken ‘Valiliği de ziyaret ederim, belediyeyi de ziyaret edeceğim’ dedim. Ama sağolsun belediye başkanı havalalanına gelme nezaketini bile göstermedi. Bunlara bir yerlerden emirler geliyor. Nereden, dağdan. Dağdan emir aldıkları için bu ülkenin sisteminin içersinde değiller. Bunlar sistemin dışındalar, nezaketten haberleri yok. Bizim dönemimizde Doğu ve Güneydoğu bölgesine 100 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bunu da engellediler, iş makinelerini yaktılar, işçileri kaçırdılar, iş adamlarını tehdit ettiler. Son olarak Hakkari Yüksekova Havalimanı’na mani olmaya çalıştılar. Hakkari’de yaşayan Kürt değil mi? Bunlar tehdit ederek oy alıyorlar." diye konuştu.

 

Kutsal Kitap! Kırmızı Kitap!

Kutsal Kitap! Kırmızı Kitap!



Hangisi yalan söylüyor

Hangisi yalan söylüyor