Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'de Cemil Çiçek'in odasında yaklaşık 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden ilk ayrılan Erdoğan oldu. Gül, Çiçek ve bazı AKP'lilerle bir süre daha görüştü. Çıkışta Gül, 'Siyasete dönecek misiniz?' sorusuna yanıt vermedi ancak Reuters'ın sorusu üzerine Kemalettin Göktaş, "Türkiye'de siyaset kurumu bir gün Sayın Gül ile buluşacak" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çiçek'in makamına geçti. Abdullah Gül de kısa süre sonra Çiçek'in makamına gelerek görüşmeye katıldı. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'ten ayrıldı. Cemil Çiçek, Erdoğan'ı kapıya kadar uğurladı.

 ABD Kongresi'nden AKP analizi

ABD Kongresi'nden AKP analizi

Gül, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Meclis Başkanı’nın makamında bir süre daha Cemil Çiçek ile kaldı. Bu sırada görüşmeye AKP’nin deneyimli isimlerinden Abdülkadir Aksu, Salih Kapusuz, Necati Çetinkaya ve Kemalettin Göktaş da katıldı.

Gül'ü ayrılırken Cemil Çiçek ve yine aynı isimler uğurladı. Abdullah Gül, çıkışta gazetecilerin, "Siyasete yeniden dönecek misiniz?" şeklindeki sorusuna ise yanıt vermedi. Görüşmenin sürpriz olmadığı, daha önce planlandığı öğrenildi.

Şamil Tayyar'dan Gül'e sert eleştiri

Şamil Tayyar'dan Gül'e sert eleştiri

GÖKTAŞ: SİYASET BİR GÜN GÜL İLE BULUŞACAK

Görüşme sonrası Reuters'ın sorusu üzerine Göktaş, "Türkiye'de siyaset kurumu bir gün Sayın Gül ile buluşacak" dedi.