Dilucu Sınır Kapısı'nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda, şehit sayısının 13 olduğu ve olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin de yakalandığını bildirildi.

Iğdır Valiliğinden yapılan açıklamada, bu sabah saat 08.45 ile 09.00 arasında Iğdır-Aralık karayolu Çamurlu köyü mevkisinde, Dilucu Karahudut Kapısı'nda vatandaşlara hizmet veren polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı 2 zırhlı araca terör örgütü mensupları tarafından bombalı saldırı yapıldığı hatırlatıldı.

Saldırılar sonucu 13 polisin şehit olduğu, bir özel hareket polis memurunun ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olay akabinde başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişi yakalanmış ve operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden, görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyoruz. Şunu asla ve asla unutmayalım ki vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesileyle Iğdır halkı adına merhumlara Allah'tan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz"

BAKAN ALTINOK: TERÖRİSTLER SİLAHLARINI BIRAKIP MEMLEKETİMİZİ TERK EDECEK

Ankara'dan hava yolu ile Iğdır'a gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, Vali Davut Haner'in makamına geçerek son durumla ilgili bilgi aldı. Ardından bir açıklama yapan Bakan Altınok, 2 gün önce Dağlıca'da 16 vatan evladının şehit olmasının ardından bugün de Iğdır'da 13 polis memurunun maalesef şehit düştüğünü söyledi. Bütün millete, kederli ailelere başsağlığı, asker ve polislere rahmet dileyen Altınok, bu hain saldırıların kendilerini hiçbir zaman yıldırmayacağını belirtti. Selami Altınok, şunları söyledi:

"Terör örgütü üyeleri silahlarını bırakıp memleketimizi terk edene kadar biz bu mücadeleyi en üstün şekilde yerine getirmeye ve bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin milli birliğe ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyaç duyduğu, 78 milyonun tek bayrak, tek vatan olmak için gayret gösterdiği bir ortamda terör örgütü ne yaparsa yapsın bu kadeşlik hukuku içerisinde yaşama arzumuzu yok edemeyecektir."

Terör örgütünün hedefi olan kardeşlik duygusunu yok etme arzusuna fırsat verilmemesini isteyen İçişleri Bakanı Selami Altınok, vatandaşların tarihten bu günekadar göstermiş olduğu vakur duruşunu aynı şekilde devam ettirmesi gerektiğini bildirdi. Altınok, şehitlerin acısını yürekte hissetmenin yanı sıra kardeşlik duygusunu ortadan kaldırabilecek provakatif bir takım mihrakların emellerine de hizmet edilmesini önerdi.

Terör belasının üstesinden öyle veya böyle geleniceğine işaret eden Altınok, terör örgütünü yok etmeye güçlerinin var olduğunu da sözlerine ekledi.

İŞTE ŞEHİT OLAN POLİSLERİN KİMLİĞİ

Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'na giderken Hasanhan Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin  yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatmasıyla şehit olan 13 Emniyet görevlisinin de kimlikleri açıklandı. Şehit polislerin isimleri ve memleketleri şöyle:

Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş), Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak), polis memurları Fehmi Şahin (Aydınlı, Ankara'da toprağa verilecek), Ali Koç (Ankara), Haluk Varlı (Van), Burak Zor (Gümüşhaneli, Samsun'da toprağa veriecek), Yaşar Doğancay (Bolu), Hasan Eser (Denizli), Nebi Gündoğan (Kırıkkale), İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt (Adana), Adem Can Kurtaran ve Bekir Serhat Kaya (Yozgat) AA/DHA



Kuzey Irak'a operasyon

Kuzey Irak'a operasyon





Türkiye şehitlerin ateşiyle yanıyor

Türkiye şehitlerin ateşiyle yanıyor





Yarbay İlker Çelikcan kahramanca çarpışmış

Yarbay İlker Çelikcan kahramanca çarpışmış