'FETÖ' operasyonu kapsamında hesapları incelenen ve Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek için tutuklama kararı çıkarılan soruşturma AKP'li eski milletvekili Hakan Şükür'e uzandı.  AKP'li eski milletvekili Hakan Şükür'ün bir şirket çalışanına 12 bin lira havale ettiği tespit edildi. Şükür’ün söz konusu havaleyi hangi amaçla yaptığı da savcılık tarafından incelemeye alındı.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Hürriyet'e açıklama yapan Hakan Şükür, soruşturmaya konu olduğu iddia edilen 12 bin TL'nin Ankara'da oturduğu evin bir yıllık kira ödemesi olduğunu söyledi.

Milletvekili olarak göreve başladığı 1 Eylül 2011’den beri Ankara’da Akın İpek’e ait olan bir evde oturduğunu belirten Şükür, “Ben Ankara’da Akın Bey’in evinde oturuyorum. Kendisi aile dostumuz olduğu için ‘bedel ödemeden kalın’ demişti. Fakat biz her şeyin bedelini ödemek isteriz” diye konuştu. Şükür Ankara’ya gittiği zaman söz konusu evde kaldığını da ifade etti.

İpek'e gıyabi tutuklama istendi!

İpek'e gıyabi tutuklama istendi!


Koza İpek Holding’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 holding yöneticisi, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Savcılık, operasyon tarihinden iki gün önce yurt dışına gittiği anlaşılan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında ise “yokluğunda tutuklama” talebinde bulundu. Savcılık şüphelilere, holdinge bağlı şirketlerin kara para aklayıp aklamadığı, hayali altın ticareti yapıp yapmadıklarını sordu.

Akın İpek'in annesi konuştu: Kardeş kavgası

Akın İpek'in annesi konuştu: Kardeş kavgası