ANKARA-SÖZCÜ

Türk Hukuk Enstitüsü Onursal Başkanı Avukat Prof. Dr. Kemal Çevik, “Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatılmalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’ya çok sert tepki gösterdi. Çevik, “Burhan Kuzu’yu, bu beyanatından ötürü asker düşmanı, şehit ailesi düşmanı ilan ediyorum. Kuzu’nun derhal Cumhurbaşkanlığı’ndan uzaklaştırılması gerekir” dedi.

Yeğen Kuzu skandalı

Yeğen Kuzu skandalı

Sözcü’ye konuşan Prof. Çevik, Burhan Kuzu’nun Yarbay Alkan’la ilgili sözlerinin kabul edilir olmadığını savunarak, “Yarbayımızla ilgili verdiği beyanat dolayısıyla kendisini şehit aileleri düşmanı ve asker düşmanı ilan ediyorum” diye konuştu.

Oradan uzaklaştırılmalı

Çevik, şunları söyledi:

“Kuzu’nun, bir şehit ailesinin, şehit olan bir Türk subayının yine şerefli bir asker olan ağabeyine yönelik olarak, bütün o acıları bir kenara bırakarak ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği’ yönünde beyan vererek, adeta suç duyurusunda bulunması beni fevkalade rahatsız etmiştir. Bir hukukçu olarak kendisini kınıyorum ve asker düşmanı, şehit ailesi düşmanı ilan ediyorum. Aynı zamanda sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle kötü niyetli, Türk devletine ve Türk milletine karşı insanları Cumhurbaşkanlığı makamında görevlendirilmesini de yadırgıyorum. Bu beyanatı vesilesiyle  derhal oradan uzaklaştırılması gerektiğini belirtiyorum.”