Kamil ELİBOL / ANKARA

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 21 Mayıs'ta makam aracı tahsis edilen 58 milletvekiline gönderdiği "Resmi araçların 27 Mayıs 2015 tarihinden itibaren oy verme gününü takip eden güne kadar, Ankara içinde ve dışında Milletvekili Genel Seçimi propagandası ile ilgili gezilerde kullanılmaması gerekmektedir" şeklindeki uyarı yazısını, AKP, CHP ve HDP'li 9 vekil dikkate almadı.

SALTANATA DEVAM

AKP Kayseri milletvekili TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, CHP İzmir Milletvekili Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP Erzincan milletvekili katip üye Muharrem Işık, AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, HDP İstanbul milletvekili İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, HDP Bingöl milletvekili Grup Başkan Vekili İdris Baluken, AKP Sinop Milletvekili Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, AKP Ankara Milletvekili Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı Reha Denemeç ile AKP Siirt milletvekili Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlementer Komisyonu Eş Başkanı Arif Demirkıran Audi ve Passat marka makam araçlarını teslim etmedi.

4'Ü AKP'Lİ

Başkanlık Divanı üyesi ve Komisyon Başkanı olan 49 milletvekili Cemil Çiçek'in yazısından sonra kendilerine tahsis edilen makam araçlarını Meclis yönetimine teslim etti. Ancak, 5'i AKP'li, 2''si CHP'li, 2'si de HDP'li 9 milletvekili Meclis envanterinde bulunan şoförlü makam araçlarını geri vermedi.

CHP'li Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu ile HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken, "Araçları pazartesi günü teslim edeeğiz" diye haber gönderdi. AKP'li 5 milletvekili ise, "Biz milletvekili adayı değiliz. O yüzden YSK'nın yasağı bizi bağlamıyor. Bu araçları görev süremizin dolacağı 7 Haziran'a kadar kullanma hakkımız var" deyip teslim etmeye yanaşmadığı öne sürüldü.