Foto: DHA


Gaziantep-Osmaniye arasında Amanos dağı eteğindeki Zorkun Yaylası’nda jandarma kuvvetleriyle terör örgütü PKK yandaşları arasında çatışma çıktı, çıkan çatışmada ağır yaralanan jandarma er tedavi gördüğü hastanede asker şehit oldu.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Osmaniye Hasanbeyli ilçesinde bir gün önce dört adet rüzgar tribününün bir grup terörist tarafından El Yapımı Patlayıcı ile kullanılamaz hale getirilmesi sonrası başlatılan operasyon esnasında çıkan çatışmada, ağır yaralanın bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada 5 Ekim 2015 saat 06.15'te yaşanan olayla ilgili, ”Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal helikopter ile Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.” denildi.

CİHAN