Ali GÜLEN /FRANKFURT

Rusya Suriye’de "Ben de varım" dedi ve aktif olarak hava harekatına başladı. Son model uçaklarını bölgeye gönderen Putin’in hava kuvvetleri, Türkiye’nin desteklediği muhalifleri de vurmaya başladı. Vurulan gruplar arasında El Nusra ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) diye bilinen Suriyeli muhaliflerin de olduğu açıklandı. Rus uçakları Hama ve Humus çevresindeki muhalif gruplar üzerinde çok sayıda uçuş gerçekleştirdi ve ardından da SU-24 savaş uçakları, muhalif hedefleri vurmaya başladı.

HAMA VE HUMUS'U VURDULAR

Hama ve Humus’taki muhalifler, Rus uçaklarının gözlem uçuşlarını ve bombamalarını fotoğraflayıp internete koydu. Uçakların hedefinin IŞİD olmadığı da böylece netleşti.
Çeşitli Alman ve Avrupalı kaynaklar da bombalamayı doğruladı. Türkiye’nin desteklediği gruplar olan El Nusra Cephesi ile Suriyeli muhaliflerin bombalanmasında füzeler ve şimdiye kadar görülmemiş etkili bombalar kullanıldığı açıklandı.

Bir Alman internet portalı aracılığı ile açıklama yapan muhalifler, "Bunlar varil bombaları gibi değil. Çok korkunç. Birisi koskoca bir apartmanı yıktı ve insanları yerin altına gömdü" dedi.

SAVAŞTA DRAMATİK BİR DÖNÜŞ

Muhalifler, Rus Hava Kuvvetleri’nin ilk hedefinin Hama, Humus ve İdlip çevresini temizlemek olduğunu düşünüyor. Alman basını, olayı „Suriye’de dramatik bir dönüş“ olarak tanımladı.

Bugünkü saldırılara 4 tane Suchoi savaş uçağının katıldığı açıklandı. Bu arada, insansız hava araçları ve drohne’ler de bu kentlerin üzerinde turlar atıyor.
ABD de, şu ana kadar Rusya tarafından vurulan bir IŞİD hedefi olmadığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise hedeflerin çok dikkatli seçildiğini ve islamcı terör gruplarının silah ve mühimmat güçlerinin hedef alındığını duyurdu.

İşte Suriye’deki Rus hava gücü

RUSYA bu tablodaki hava kuvvetleri silahlarının her birinden çok sayıda olmak üzere Suriye’ye yığmış durumda. Nakliye uçakları, tankları da getiriyor.

-        Ka- 27 Helix
Deniz Kuvvetleri, çok amaçlı helikopter
-        Mil Mi- 24 P „Hind-F“
Kara ordusu, savaş helikopteri
-        SU-25 „Frogfoot“
Bombardıman uçağı
-        SU- 30 „Flanker“
Çok amaçlı savaş uçağı
-        MİG-31 „Foxhound“
Son model avcı uçağı
-        SU-34 „Fullback“
Avcı bombardıman uçağı
-        SU-24M2 „Fencer“
Bombardıman uçağı
-        Il-20 „Coot-A“
Gözetleme, dinleme uçağı
-        Il-78M „Midas“
Havada yakıt ikmal uçağı
-        AN 124 „Condor“
Tank veya zırhlı araç nakliye uçağı. Ağır nakliye uçağı.

Rusya Suriye'de IŞİD'e karşı ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdi

Rusya Suriye'de IŞİD'e karşı ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdi