Uluslararası basın kuruluşlarına verdiği röportajında; PKK’nın misilleme yöntemlerinin ‘kirli’ olduğunu ifade ederek, “Korkmadığımızı göstermek istiyoruz. Hiçbir zaman şiddet, terör ya da ırkçılığa destek vermedim. Konuşmalarımın hiçbirinde böyle bir şey bulamazlar. Baskı ve şantaja boyun eğmeyeceğiz” diyen daha sonra da bu sözleri yalanlayan HDP Eş Genel Başkanı  Selahattin Demirtaş ani bir kararla Belçika'ya hareket etti.

GAZETECİLERLE BULUŞACAKTI!

Selahattin Demirtaş'ın sabah saatlerinde bazı gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve muhabirleriyle buluşacağı açıklanmıştı. Bu buluşmanın ertelendiği gazetecilere bildirildi. Selahattin Demirtaş'ın acil olarak olarak Brüksel’e gitmeye karar verdiği öğrenildi.

PKK İLE GÖRÜŞECEK

Demirtaş’ın Belçika'nın başkenti Brüksel’de bazı eski DEP Milletvekilleri, Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar’ın da aralarında bulunduğu bölücü örgüt PKK'nın bazı üst düzey isimleriyle görüşeceği bildirildi.

SÖZLERİ YALANLANDI!

Selahattin Demirtaş'ın Financial Times gazetesine verdiği mülakatta sarf ettiği iddia edilen "PKK’nın misilleme yöntemlerinin ‘kirli’ olduğunu ifade etti" sözleri ise HDP tarafından "sözleri çarpıtıldı" diye yalanlandı.

Selahattin Demirtaş'tan çarpıcı PKK açıklamaları

Selahattin Demirtaş'tan çarpıcı PKK açıklamaları