FOTO:DHA/Arşiv


Ankara'daki hain saldırıya ilişkin ikinci kez konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete çok sertlerle yüklendi.Demirtaş "Bu devletimize ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırı filan değil. Devletimiz tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır." dedi.

Demirtaş "Sosyal medyadan izliyoruz. Partimizi hatta suçlayanlar var. Kendi kendimizi bombaladığımızı açıkça yazan AKP yöneticileri vardır. Ben onlara da şunu söylemek istiyorum. Biz birlikte yaşamı savunan bir partiyiz. Ama o birlikte yaşamın içerisinde sizin gibi alçaklar yoktur. Biz sizinle yaşayalım diye bir mücadele filan yürütmüyoruz onu da yanlış anlamayın." dedi.

Demirtaş'ın çok sert açıklamaları şöyle:

"İSTİFA YOK DEMEK Kİ TABLODAN MEMNUNLAR"

"Bizim bunlarından, sorumluların ortaya çıkarılacağına dair hiçbir beklentimiz yok. Adana, Mersin il binalarımız bombalandı. Diyarbakır mitingimiz bombalandı. Suruç katliamı yapıldı. Şu dakikaya kadar tek bir sorumlu ortaya çıkarılmış değil. Bir tek, bir tweet attı diye gece yarısı evini basıp o kişiyi bulabiliyorlar, tutuklayabiliyorlar. Saray'ın emriyle operasyonlar yapıyorlar. Tek bir cümlesinden dolayı insanları içeri atıyorlar. Fakat 150'ye yakın insanı biz seçim öncesi ve seçim sonrası saldırılarda katliamlarda, açıkça yapılan katliamlarda kaybettik; sorumlu ortada yok! Etkili bir soruşturma yok. Bununki de olmayacak. Ama bizim açımızdan karanlık, derin güçlerin, dış güçlerin yaptığı bir olay değil. Hiç değilse, örneğin bunların parmağı yoksa, hiç değilse önleyemedikleri için haysiyetli tek bir yönetici istifa etmez mi? Etmiyor. Etmediklerine göre ortaya çıkan tablodan çok memnunlar.

"DEVLETİMİZ TARAFINDAN HALKIMIZA YAPILMIŞ SALDIRI"

Bu devletimize ve milletimizin birliğine yapılmış bir saldırı filan değil. Devletimiz tarafından halkımıza yapılmış bir saldırıdır.

SEDAT PEKER VURGUSU!

Bir çete liderinin çıkıp güven içinde, devlet olanağıyla miting yaparak kan akıtacağını ilan etmesi son derece başarılı bir miting olarak gerçekleşebiliyorsa ve bizler barış isteyenler olarak barış sesimizi bile haykıramıyorsak orada devlete ve milletimizin birliğine bir saldırı yoktur, devlet tarafından millete bir açık saldırı vardır. Bizim açımızdan nettir. Başsavcılar araştıracaktır, yayın yasağı konulmuş, üstünü örtmeye çalışacaklardır.

"ELLERİNİZE O KELEPÇELER TAKILACAK"

Geri kalanlar buna sevinen, bundan beslenenlerle bir kardeşlik hukukumuz yoktur. Olmaz da. Kan dökeceğiz diye meydanlarda dolaşıp devletin beslediği çetelerle kardeşlik hukukumuz yoktur. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Hesabı sorulacak. Yargı önüne çıkacaksınız, emin olun. İstihbaratçı mısınız, Başbakan mısınız, vali misiniz, savcı mısınız bilemeyiz. Ama bu olayın önlenmemesi ve bu olayın, katliamların sorumlularının açığa çıkmaması konusundaki her sorumluluğunuzdan dolayı yargılanacaksınız. O günler gelecek, inşallah hep birlikte göreceğiz. Ellerinize o kelepçeler takılacak. Hesabını, bedelini ödeyene kadar da cezaevinden çıkamayacaksınız. Hepimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağolsun.



CHP 'ulusal yas' istedi

CHP 'ulusal yas' istedi





Ankara'da patlama sonrası açıklama üstüne açıklama

Ankara'da patlama sonrası açıklama üstüne açıklama





Türkiye’de gerçekleşen en kanlı bombalı saldırılar!

Türkiye’de gerçekleşen en kanlı bombalı saldırılar!





Selami Altınok'a 'İstifa edecek misiniz?' sorusu

Selami Altınok'a 'İstifa edecek misiniz?' sorusu