Foto: CİHAN


Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Mehmet Kılıçlar'ın başkanlığında 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle siyasi partilerin il başkanlarıyla toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda alınan karar göre siyasi partiler, belirlenen yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart gibi materyaller asmayacak.

İşte Valilik'ten yapılan açıklama:

01 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimi münasebetiyle alınan güvenlik tedbirleri kapsamında 07 Ekim 2015 tarihinde Ankara Valiliğinde Ankara Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar başkanlığında bir araya gelen siyasi partilerin il başkanları; ilgili mevzuat ve yüksek seçim kurulu kararlarıyla belirlenen seçim propaganda esaslarına ve yasaklarına uyulması; kaynak israfının ve çevre kirliliğinin önlenmesi, görüntü kirliliğine yol açılmaması için siyasi partilerin genel merkez, il, ilçe ve belde binaları, açık ve kapalı toplantı yerleri ve çevresindeki güzergâhlar gibi mevzuat ve seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda görüş birliğine vardılar.

Toplantıda il başkanları bu esas ve yasaklara uyulmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve özellikle okullar, hastaneler ile ibadethaneler çevresinde daha da özenli davranılması hususunda ortak kanaat taşıdıklarını ifade ettiler.

Toplantıda konuşan Ankara Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar ilimizin demokratik ortamının daha da güçlenmesi açısından bu zamana kadar olduğu gibi bu seçimde de siyasi parti il başkanlarının gereken desteği ve katkıyı vereceklerine olan inancını ifade ederek, göstermiş oldukları bu işbirliği anlayışı ve vardıkları görüş birliği için teşekkür etti.