Başbakan Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılan toplantı, yaklaşık 7 saat 15 dakika sürdü.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, “Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı” değerlendirildi.

 

YAŞ Olağan Toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “TSK’nın ana program ve hedefleri, harekata hazırlık durumu, teröristle mücadele, Karadeniz ve Doğu Akdeniz deniz alanlarına yönelik güvenlik değerlendirmesi ve hudut güvenliği konularında yapılan faaliyetlerle alınan tedbirlerin” görüşüldüğü belirtilerek, şöyle denildi:

“Personel ve lojistik konuları ile TSK-2033 Yeniden Yapılanma Faaliyetleri hakkında bilgi sunulmuştur. Ayrıca, son dönemde Suriye hududunda yaşanan gelişmeler ele alınmış; bu bağlamda, komşumuz Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.”


Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararları imzaladı. YAŞ kararları Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz  tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladıktan sonra, YAŞ üyeleri ile verdiği akşam yemeği davetinde bir araya geldi.

 ANKA