Abdoulaye Ba'nın transferi Fenerbahçe resmi sitesinden duyuruldu. Abdoulaye Ba Fenerbahçe'de. Fenerbahçe tarafından yapılan açıklamada Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro ve Senegalli stoper Abdoulaye Ba konusunda, satın alma opsiyonları Fenerbahçe'de olmak üzere Porto’yla 1 yıllık anlaşmaya varıldığını belirtildi. Peki Abdoulaye Ba kimdir?

Abdoulaye Ba kimdir?


1 ocak 1991 senegal doğumlu Abdoulaye Ba, futbola 2008 yılında Portekiz'in köklü kulübü Porto'nun alt yapısında başladı. 2010 yılında kulübüyle resmi sözleşme imzalayan 24 yaşındaki stoper Abdoulaye Ba, 2010-2011 sezonunda Portekiz'in Covilhã takımına kiralandı. Covilhã'da 28 maça çıkan ve 9 gol kaydeden Abdoulaye Ba, bir sonraki sezonu Académica'da kiralık olarak geçirdi. Académica'da 26 maçta forma giyen ve 2 gol atan Senegalli Abdoulaye Ba, Portekiz Kupası’nı kazandı. 2012-2013 sezonunda yeniden Porto'ya dönen ve takımıyla lig şampiyonluğu yaşayan Abdoulaye Ba, 2013-2014 sezonunda Vitoria Guimaraes'e kiralandı.

Geçtiğimiz sezon ise La Liga ekiplerinden Rayo Vallecano'da kiralık olarak forma giyen Abdoulaye Ba, 20 maça çıktı. Senegal milli takım forması da giyen Abdoulaye Ba yeni sezonda Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek.