Öğretmenlere rotasyon iptal edildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bugün yaptığı açıklama ile öğretmenlere rotasyon uygulanmayacağını açıkladı. Bakan Avcı, Anayasa Mahkemesinin dershanelerle ilgili iptal kararını göz önüne alarak, sektör temsilcileriyle ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek, "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.

Nabi Avcı rotasyonun kaldırılması hakkında, "Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi" dedi.

Bu yıl 37 bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin, "Ağustos ayı içerisinde yapacağız. 47 bin yasayla ihtas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar bütün kamu kuruluşlarına bütçe kanunları çerçevesinde yasayla ihtas edilir. Bizim de ihtas edilmiş olan kadrodan 37 bininin bu yıl kullanılacağına dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de ihtas edilmiş kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında inşallah kullanacağız" dedi.