SÖZCÜ / ANKARA

YSK, Erdoğan hakkında daha önce yapılan başvuruları “Cumhurbaşkanı’nın faaliyetlerinin denetlenemeyeceği” gerekçesiyle reddetmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim yasaklarının başladığı 28 Mayıs tarihinden itibaren Cumhurbaşkanın yapacağı siyasi propaganda mitinglerinin engellenmesi için YSK'ya anayasal sorumluluklarını ve görevlerini hatırlattı. Tezcan, “Seçim yasaklarına aykırı yapılacak faaliyetlere izin verilmemesine ve bu tür faaliyetlerin yayınlanmamasını” talep etti ve şöyle dedi:

''Propaganda döneminin başlangıcından itibaren açılış ve temel atma törenleri dahil tören tertiplemek, nutuk, demeç vermek ve yayında bulunmak yasaktır. Bu yasak, törenin yapılmasını kapsadığından törenin kimin tarafından düzenlendiğinin ya da açıklamanın kimin tarafından yapıldığının bir önemi bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanının karşılanması ve uğurlanması dışında Bakanlar Kurulu’na tabi teşekküllerin açılışları dahil, birçok açılış töreni, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın halka hitabı ile gerçekleşecektir.''

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a bir yazı yazdı ve “Raportör, Çalışmasını 7 Haziran’da mı tamamlayacak?” diye sordu. Kart, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili 3 ayrı başvurunun ilgili halen sonuçlanmadığına işaret etti. Kart,i görüşme talebini kabul etmeyen AYM Başkanı Arslan’ı da eleştirdi.