CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve bir grup milletvekili 22 yıl önce Başbağlar’da katledilen 33 vatandaş için yarın düzenlenecek anma törenine katılacak.

Bir grup milletvekiliyle Başbağlar’a giden Ağbaba yaptığı açıklamada, 22 yıldır failleri bulunup yargı önüne çıkarılamayan Başbağlar katliamının aydınlatılması için TBMM'ye araştırma önergesi verdiğini belirterek, "Başbağlar'ın acısını bir nebze olsun dindirmek için TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partileri bu önergeye destek vermeye davet ediyorum" dedi.

1993 yılının ülkede birçok kanlı olayın, katliamların, faili meçhul cinayetlerin, yaşandığı, kaosun hız kesmediği bir yıl olduğunu kaydeden Ağbaba, “ Her kesimden insanımızı bu karanlık yılda kurban verdik. Bunda her şeyden önce siyaset kurumunun büyük sorumluluğu vardır. Maalesef kamplaşmalar, siyasi ayrışmalar, ülkeyi yönetenlerin kutuplaştırıcı ifadeleri toplumda bu tür acıların önünü açıyor, tetikliyor. Bunu tarihte Başbağlar’da, Sivas’ta, 12 Eylül öncesinde çok yaşadık. Birileri ‘senin acın’, ‘benim acım’ diye acıları ayırdılar. Ölü insanların üzerinden dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yaptılar. Unutmayalım ki, acıları karşılaştırmak ve insanları inancı üzerinden kamplaştırmak da bir insanlık suçudur. Bu acı hepimizin acısıdır” dedi.