6 Mayıs 1972'de Sıkı Yönetim Mahkemesi’nin aldığı karar sonucu, Ankara Merkez Cezaevi'nde sabaha karşı asılarak idam edilen 68 kuşağının gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ile Hüseyin Aslan için 3 dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma töreninde anmaya katılanlar ellerindeki karanfilleri Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenler anısına dikilen ağaçların altına bıraktı.

Gezi Parkı’nda Anma Töreni
68 kuşağının gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 43'üncü yılında Gezi Olayları sırasında hayatlarını kaybedenler anısına yapılan Dikili Gezi Parkı’nda anıldı. Anma törenine Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, Dikili Kent Konseyi Genel Sekreteri Gönenç Turan ile CHP Dikili Gençlik Kolları Görkem Şeker ve vatandaşlarda katıldı.
“Bu Işık Hiç Sönmeyecek”
Anma töreninde konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Bugün Atatürk’ün tam bağımsızlık ülküsünü kendilerine şiar edinen, Kemalist devrimlerin ışığında Samsun'dan Anıtkabir'e tam bağımsız Türkiye için Mustafa Kemal yürüyüşünü gerçekleştiren, ülkemiz devrimci hareketinin büyük önderlerinden Denizimizi ve mücadele arkadaşları Yusuf’umuzu, Hüseyin’imizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Onlar genç bedenlerini tam bağımsız, gerçekten demokratik Türkiye Cumhuriyet için, bağımsızlık için, özgürlük için, eşitlik ve adalet mücadelesi için feda ettiler. Bu ışık hiç sönmeyecek. Hepsini saygıyla, minnetle anıyoruz’ dedi.