Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü töreni, 13 Kasım Cuma günü saat 18.00’de Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin Tandoğan’daki konferans salonunda gerçekleştirilecek. 

Nafi Atuf Kansu'nun torunları tarafından konulan ödülü bu yıl tezler alanında İstanbul Üniversitesi Fen BilimleriEnstitüsü Enformatik Anabilim Dalı öğretim görevlisi Dr. Sezer Köse Biber'in "Yaratıcılığı Geliştirici Etkinliklerle Desteklenen Web Tabanlı Öğrenmenin Öğrencilerin Başarı ve Yaratıcılığına Etkisi" başlıklı çalışması kazanmıştı.

Makale alanında da, TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adile Saranlı'nın "Üstün Yetenekli Aile Eğitimi Modelinin Üstün Yetenekli Çocuklar ve Ailelerine Etkileri' başlıklı çalışması ödüle değer görülmüştü.

Her iki çalışmanın sahipleri, ödüllerini 13 Kasım Cuma günü yapılacak törende alacaklar. Törende ayrıca, Dr. Niyazi Altunya, Nafi Atuf Kansu’nun eğitimciliği konusunda bir konuşma yapacak. Dr. Engin Tonguç’un, babası İsmail Hakkı Tonguç ile Nafi Atuf Kansu’nun çalışma arkadaşlıklarına değindiği bir görsel sunumun ardından Prof. Dr. Kıymet Giray, “Halkevleri’nin Sanatsal Öncülüğü” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.