Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Karaman’daki bir okulda din dersi öğretmenliği yapan Zeki Tuman’ın TRT sosyal medya birimine “müdür” yapılmasının ardından şimdi de “Vali oğlu” skandalı ortaya çıktı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın oğlu Abdülkadir Yılmaz, açıktan atamayla TRT’ye memur yapıldı.

Vali Şerif Yılmaz’ın 1989 doğumlu oğlu Abdülkadir Yılmaz, önce, Uşak’a komşu Afyonkarahisar’ın AKP’li Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne açıktan atandı. 26 Mayıs’ta buradaki görevine başlayan oğul Yılmaz, 13 gün sonra da bu kez TRT’ye açıktan atandı. TRT Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nda göreve başlayan oğlu Yılmaz, Ufuk Üniversitesi mezunu.

TAKTİK AYNI

Bir süre önce de AKP Karaman vekili Mevlüt Akgün'ün üniversite okuyan 19 yaşındaki oğlu Celil Akgün, açıktan Kars Valisi'nin Özel Kalem Müdürü yapılmış ve kısa süre sonra da Ankara’ya Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na tayin edilmişti.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi’nde din dersi öğretmenliği  yapan Zeki Tuman da, TRT’nin sosyal medyadan sorumlu müdürü olarak atanmıştı. 1. Derece kadroyla TRT’ye geçiş yapan Zeki Tuman’ın ek göstergesi de 6100’e yükseltilmişti.

‘’İstisnai memurluk’’ KPSS’ye girmeden devlette memur olmanın yolu olarak kullanılıyor. Özel Kalem Müdürlükleri bu kadrodan sayıldığı için kısa süre bu göreve atanan kişi daha sonra istediği kamu kurumuna geçiş yaparak devlette kadro elde ediyor.