Berivan Duruk hamileliğinin 7'inci ayında nefes darlığı şikayetiyle doktora gitti, duyduklarıyla şok yaşadı. Doktorlar hemen ameliyat olmazsan 24 saat içinde öleceksin dediler ve aynı anda hem kalp ameliyatı hem de doğum gerçekleştirildi. Genç kadın daha önce hastane hastane gezmiş ve kalp hastası olduğu anlaşılmamıştı. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne başvuran Berivan Duruk'a burada kalp hastalığı olduğu ve hemen ameliyat olmazsa öleceği söylendi. Hamileliğinin 30'uncu haftasındaki kadına özel bir ekip hemen müdahale etti ve hem kalp ameliyatını hem de doğumunu aynı anda gerçekleştirdi.

Hürriyet'in haberine göre; Kalp kapakçığında daralma tespit edilen Duruk'a Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanelesi uzmanları bir araya gelerek müdahale etti. Örneğine çok az rastlanan operasyon için hem doğum hem de kalp cerrahlarından oluşan özel bir ekip hazırlandı. İlk olarak Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin Kadın Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat ve ekibi sezaryenle bebeğin doğumunu gerçekleştirdi. Hemen ardından Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Korhan Erkanlı başkanlığındaki sağlık ekibi de Berivan’ın kalp kapakçığını değiştirdi. 5 saat süren başarılı ameliyatların ardından anne ve bebeği yoğun bakım servisinde gözetim altına alındı.



AMELİYAT OLMASAYDI EN FAZLA 1 GÜN YAŞAYACAKTI

Kalp Cerrahı Prof. Dr. İhsan Bakır, Berivan Duruk’un hastaneye geldiğinde nefes almakta zorlandığını ve akciğerinin su topladığını belirterek, ameliyat yapılmasaydı en fazla bir gün daha yaşayacağını vurguladı. Hastanın daha önce birkaç doğum uzmanına muayene olduğunu fakat kalp hastalığının tespit edilemediğini anlatan Prof. Dr. Bakır, “Doğumsal kalp hastalıklarına bağlı ölümleri azaltmak üzere Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Ünitesi ve ekibi oluşturuldu. Berivan'ın İlk muayenenin ardından kalp romatizması dediğimiz kalp kapakçığında nitral daralma tespit ettik ve acilen ameliyata aldık. Doğum ve kalp uzmanlarımız koordineli olarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Zamanla yarışan sağlık ekibi Berivan ve bebeğini yaşatmayı başardı. Bebek 30 haftalık olduğu için yeni doğan yoğun bakım servisinde 4 hafta gözetim altında tutuldu. Anne de 10 gün kadar yoğun ilaç tedavisinin ardından taburcu oldu. 1 aylık hasretin ardından anne ve bebeği sağlıklı bir şekilde birbirine kavuşturduk. Anne ve bebeğini evinde ziyaret ederek sağlık durumunu yakından takip etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.