Dünyada çok nadir görülen Dorsal Torasik Araknoid Web (Omurilik Düğümlenmesi) hastalığı nedeniyle, sol bacağını hiç hareket ettiremeyen ve sağ bacağını sadece kıpırdatabilen 49 yaşındaki Aynur Yener, Türkiye’de bu hastalık için ilk kez uygulanan mikrocerrahi yöntemiyle sağlığına kavuştu. 2013 yılına kadar dünyada olgu olarak yayınlanmış sadece 6 kişide görülen bu hastalığa sahip Yener, Beyin Omurilik Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Çağatay Kemerli’nin yaptığı başarılı ameliyatla hayata tutundu.

SAĞLIĞINA KAVUŞACAK

Birçok hastanede ‘ameliyat da olsa sonuç değişmez, bu hastalığın çaresi yok’ diyerek yatağa mahkûm edilen Yener, Dr. Kemerli’nin uyguladığı tedavi ile ameliyattan sadece 18 saat sonra bacaklarını hareket ettirdi, 10 gün sonra da tek başına oturup, kalkabilir hale geldi. Hayata gülümseyen ve yarınına umutla bakan Yener’in kısa bir süre içinde kendi başına yürür hale gelmesi bekleniyor.

UMUT VEREN TEDAVİ

Aynur Yener’in, 2 yıl içinde gelişen yürüyememe ve yatağa bağımlı hale gelme şikâyetiyle kendisine ulaştığını anlatan Dr. Kemerli, “Hasta omurilik sarkması ön tanısı ile bize ulaştı ancak yaptığımız tetkiklerde durumun omurilik düğümlenmesi nedenine bağlı olduğunu teşhis ettik ve ameliyat ettik. Yener’e, hastalığın çaresi olmadığı, ameliyat olsa dahi küçük ve büyük abdestini tutamayacağı bilgisi verilmiş. Ameliyattan 10 gün sonra hastamız, yatağında tek başına oturabilir ve yürüme destek cihazıyla evin içinde tek başına yürür hale geldi” diye konuştu.