Son se­çim­ler­den he­men son­ra yaz­dım, şim­di tek­rar edi­yo­rum. Tür­ki­ye­’nin içi­ne gir­di­ği te­rör be­la­sın­dan kur­tul­ma­sı­nın tek yo­lu, AKP ile HDP’­nin koa­lis­yon hü­kü­me­ti kur­ma­sıy­dı. Bu­gün­kü şart­lar al­tın­da da iki­si­nin iş­bir­li­ği yap­ma­sı­dır. Bu iş­bir­li­ği­ni oluş­tur­ma­da ilk adı­mı da HDP at­ma­lı­dır. Çün­kü geç­miş­te AKP, üze­ri­ne dü­şe­ni faz­la­sıy­la yap­mış­tır. Şim­di sı­ra HDP’­de, da­ha doğ­ru­su “Kürt Ha­re­ke­ti­”n­de­dir. HDP bu ta­ri­hi so­rum­lu­lu­ğu ta­şı­ma­lı­dır. İca­bın­da Öca­la­n’­ı dev­re­ye so­kup ha­re­ke­te geç­me­li­dir. AKP, özel­lik­le 2007’den son­ra çok bü­yük si­ya­si risk ala­rak, ken­di­siy­le pa­ra­lel ha­re­ket eden Fet­tul­lah­çı kad­ro­la­rın da des­te­ği ile Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’ni ha­re­ket­siz ha­le ge­tir­miş­tir. Hu­kuk mas­ka­ra­lık­la­rı ile Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı bi­le “Te­rör Ör­gü­tü Re­isi­” ol­mak­la suç­lan­mış, yar­gı­lan­mış ve ağır­laş­tı­rıl­mış mü­eb­bet hap­se mah­kûm edil­miş­tir. Ken­di or­du­su­na kar­şı ade­ta sa­vaş ilân eden “AKP-Pa­ra­lel Koa­lis­yo­nu”nun ana amaç­la­rın­dan bi­ri, Türk Or­du­su­’nun, “Kürt Açı­lı­mı”nı en­gel­le­me­si­ni ber­ta­raf et­mek­ti. Bun­da da ba­şa­rı­lı olun­muş ve açı­lım ka­pa­na­maz ha­le gel­miş­tir.

BUR­NU BU KA­DAR HA­VA­DA PKK İLE BA­RIŞ AN­LAŞ­MA­SI YA­PI­LA­MAZ

Ön­ce AK­P’­nin ya­rat­tı­ğı PKK’­nın ser­pil­me­si­ne mü­sa­it or­tam, ar­dın­dan Or­ta­do­ğu­’da IŞİD di­ye bir be­la­nın or­ta­ya çı­kı­şı, PKK’­nın eli­ni güç­len­dir­miş­tir. PKK, ABD ve AB’­nin ken­di­le­ri­ni so­nu­na ka­dar des­tek­le­ye­ce­ğin­den emin­dir. Hat­ta Kürt­ler çok sı­kı­şır­sa, ABD ve AB’­nin Tür­ki­ye­’ye kar­şı as­ke­ri güç kul­la­na­bi­le­ce­ği­ni de dü­şün­mek­te­dir. PKK, Gü­ney­do­ğu­’da ka­zan­mış ol­du­ğu gay­ri ni­za­mi harp üs­tün­lü­ğüy­le ken­di­ni dev ay­na­sın­da gör­mek­te­dir. PKK için HDP, ip­le­ri el­le­rin­de olan bir kuk­la­dır. HDP yet­ki­li­le­ri is­ter mil­let­ve­ki­li, is­ter par­ti, is­ter ye­rel yö­ne­ti­ci­si ol­sun PKK’­nın sö­zün­den dı­şa­rı çı­ka­maz. Çı­kan­lar bu­nu ha­yat­la­rıy­la öder. Açı­lı­mın mi­ma­rı Er­do­ğan, PKK’­da or­ta­ya çı­kan bu de­ği­şik­li­ği gör­müş “bu şart­lar al­tın­da HDP ile mü­za­ke­re edi­le­me­z” di­ye­rek Dol­ma­bah­çe Mu­ta­ba­ka­tı­’nı as­kı­ya al­mış­tır. Çö­züm sü­re­ci­ni de za­ma­nı gel­di­ğin­de ısı­tıp sof­ra­ya koy­mak üze­re buz­do­la­bı­na kal­dır­mış­tır.

ABD: PKK’­NIN BUR­NU­NU SÜRT AMA BU ARA­DA IŞİ­D’­İ DE VUR

AB­D’­nin Türk hü­kü­me­ti­ne şun­la­rı söy­le­di­ği­ni sa­nı­yo­rum: Siz üs­tü­nü­ze dü­şen de­mok­ra­tik açı­lım gö­re­vi­ni yap­tı­nız. Kürt par­ti­si TC Mec­li­si­’ne, bir da­ha çık­ma­mak üze­re gir­di. Bun­dan bü­yük bir “çö­züm me­ka­niz­ma­sı­” in­şa edi­le­mez­di. Hak­lı­sı­nız, bur­nu bu ka­dar ha­va­da bir ay­rı­lık­çı ör­gü­tün göl­ge­sin­de hiç­bir ba­rış an­laş­ma­sı ya­pı­la­maz. HDP’­nin eli­ni güç­len­dir­mek için de PKK’­nın bur­nu­nun sür­tül­me­si şart­tır. Te­rö­rist­le uğ­raş­mak zor­dur. Al­lah Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’ne ko­lay­lık ver­sin. Aman hal­kı kay­bet­me­yin. De­mir ta­vı­na ge­lin­ce Ame­ri­ka da dev­re­ye gi­rer za­ten.

Son söz: Kul­pu ko­pan küp ye­rin­den oy­na­maz.

ÖNEM­Lİ NOT: Sı­ra­sı gel­miş­ken söy­le­ye­yim. IŞİD ye­ri­ne, DE­AŞ/DA­EŞ/DA­İŞ de­mek­ten vaz­ge­çil­me­li­dir. Bu ör­gü­tün adı 4 ke­li­me­den ku­ru­lu­dur. DA­İŞ, bu dört Arap­ça ke­li­me­nin baş harf­le­ri­dir. Bu ke­li­me­ler şun­lar­dır: 1. Irak 2. Şam (Su­ri­ye) 3. İs­lam ve 4. Dev­let. Bu ke­li­me­le­rin Türk­çe sı­ra­la­ma­sın­da­ki baş harf­le­ri IŞİD (Irak Şam İs­lam Dev­le­ti) olur. Türk­çe­’de, Ame­ri­kan Dev­le­ti­’ne “AB­D” de­nir. İn­gi­liz­ce baş harf kı­salt­ma­sı “U­SA­” kul­la­nıl­maz. IŞİ­D’­in Türk­çe­si du­rur­ken Arap­ça DA­İŞ’­i kul­lan­mak Türk­çe­ye say­gı­sız­lık­tır.