Dönüyor, dolaşıyor “Para gelecek, döviz akacak” müjdesine bağlanıyor. Dünya liderleri Obama’dan, Suudi Kralı’na hepsi Antalya’ya kalabalık korumaları ve kabarık heyetlerle gelecekler.
Pahalı otelde yatacaklar.
İyi döviz bırakacaklarmış.
Kimse yazının başlığına kızmasın. Irgatlık saygın, soylu iştir. Irgat kimsenin hakkını çalmaz, yemez, emek sömürüsü yapmaz, devleti soymaz. Eker, biçer, üretir, didinerek geçinir. Antalya’da 8’i dünyanın en zengini geri kalan 11’i de gelişmekte olan 19 ülke liderinin buluşacağı G-20 Zirvesi’nin “Liderler gelecek döviz bırakacaklar” düzeyine indirilmesi ırgatlığı (ya da ırgat başı diyelim) akla getirdi. Başbakan bir resepsiyon verecek, Cumhurbaşkanı da zirvenin kapanış bildirgesini okuyacak.
Algı avlama fırsatı.
Dünya ayağımıza geliyor.
Çok önemliyiz havası (!)

* * *

Geçen hafta Manisa’da “KOBİ’lerin ekonomik kalkınmadaki yeri” konulu bir seminer vardı. İşadamları, esnaflar, bankacılar, siyasetçiler katıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, uzun bir konuşma yaptı ve konuşmasının bir yerinde; “Marka üretmenin”önemine işaret etmek için şunları söyledi: “Pakistan’da bir firma bir tıbbi penis üretiyor. Ürettiği malzemeyi Almanya’ya 5 Euro’ya satıyor. Almanlar üst kısmına bir marka vuruyor. Bunu ülkemiz Türkiye’ye 25 Euro’ya satıyor. Biz Alman markasının ırgatlığını yapıyoruz.”
Nezih örnek bulmuş!
Sen çok yaşa Valim!

* * *

Valimizin “Alman markasının ırgatlığını yapıyoruz” demesi gibi “G-20 Zirvesi’nde” de dünya liderleri “İmajlarını cilalama”yapacaklar, Türkiye’ye ırgatlığı kalacak.
Zirve imaj cilalar.
Gövde gösterisi yapılır.
Bildirge yayınlarlar.
Dağılırlar. Hepsi bu.
Antalya’da 15-16 Kasım’da toplanacak zirvede “Güçlü sürdürülebilir ve dengeli büyüme için ne yapmalı?” ana konusuna bağlı olarak “Küresel terör” (IŞİD belası) ve hayatları drama dönüştürüldüğü için mülteci olan Suriyelilerin durumu da konuşulacakmış. Bu konuda acaba Türkiye’yi yönetenler “Marka değeri” olan ne söyleyecekler?
Ayrımcılığı körüklediniz.
Mezhepleri çatıştırdınız.
Suriye Ulus Devleti’ni yıktınız.
İşte bakın kaos doğdu.
Aynısını Irak’ta yaptınız.
Irak da kaostan çıkamıyor.
Bu gerçeği Obama’nın yüzüne söyleyebileceklerini sanmıyorum. Çünkü “Suriye Ulus Devleti’nin yıkılışında” Türkiye’yi yönetenlerinin de payı olduğunu siz okurlar da biliyorsunuz.
İlk taşı kim atsın misali!
Türkiye’yi Suriye Ulus Devleti’ni yıkma günahına sokanlar G-20’ye ırgat olunca beyler arasına girdik duygusuna kapılıyorlar.

* * *

Ben size tahmini söyleyeyim; “Suriyeli mülteciye çok para harcadık, bize daha fazla destek çıkın” diyeceklerdir.
Ne kadar harcadınız?
Her ağızdan başka laf:
Başbakan diyor ki:
2.5 milyar dolar harcadık.
AFAD Raporu diyor ki:
4.5 milyar dolar harcadık.
Cumhurbaşkanı diyor ki:
8 milyar dolar harcadık.
Hangisi doğru? Harcamalar nereye yapıldı? Kimler aracılığıyla yapıldı? Kaydı var mı? Varsa niçin üç ayrı ağız, farklı rakam söylüyor?

* * *

Özetle!
Obama ile Putin gelecek.
Kral ise çarşaflarıyla geldi.
Eşyaları 16 kamyona sığdı.
Mercedeslerini de getirdi.
Mardan Palace’ta kalacak.
Altın süslemeli tatlı yiyecek.
Kralımız imaj cilalayacak.
Putin de geri durmayacak.
Obama da arkada kalmayacak.
Erdoğan da dik duracak.
Davutoğlu şiir okuyacak.
Herkes imajını tazeleyecek.
Ortadoğu yanıyor.
Suriyeli milyonlar perişan.
G-20 imajlara cila.