Onun için “tetikçi ve Ankara’yı parsel parsel satan...” demişti. Zehir zemberekti sözleri. TV kameraları önünde; “Terbiyesiz... Haysiyetsiz...Tetikçi... Yalancı... Kucağa oturucu... Belediye Başkanı olmak için oy isterken bu yapının (Fethullah Gülen’in) kucağına oturmuştur. Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel sattı. Yurt yerleri verdi. Zengin işadamlarına okullar yaptırdı. İmar planlarında değişiklik yaptı. Şimdi havlıyor. Bir yere (Tayyip Erdoğan’a) yaranmak istiyor. Oğlunu vekil yapmak istiyor” dedi.
Dedi de ne oldu?
Partinin “Seçim Beyannamesi Okuma” toplantısında aynı salonda birlikteydiler. Ankara parselcisi, yapma plastik dinazor önünde propaganda fotoğrafı çektiriyor.
Demek ki israf var!
Söz israfı tavan yaptı!
Dün de tesadüf bu; “israf üzerine” konuştu ve “13 yıldır iktidarımızın her tarafı altın yazılarla doludur ama israf konusunda karnemiz kırık. İsrafın önünü alsak, halktan vergi almamıza gerek kalmayacak” dedi.

* * *

Söylüyor!
Dinleyeni yok:
Sağlık Bakanlığı:
10 yıllığına plaza kiraladı.
2 yıl boş bekledi.
8.5 milyon TL ödedi.
Aile Bakanlığı:
Lüks bina kiraladı.
Aylık 765 bin TL kira.
150 bin TL stopaj.
Acil Durum Başkanlığı:
Lüks bina kiraladı.
Aylık 500 bin TL ödüyor.
Stopaj hariç.
Orman Genel Müdürlüğü:
Plaza kiraladı.
Aylık 312 bin TL.
Stopaj hariç.
Vergi Denetim Kurulu:
Lüks bina kiraladı.
Aylık 293 bin TL.
Stopaj hariç.
İlaç Kurumu:
Lüks bina kiraladı.
Aylık 353 bin TL.
Stopaj hariç.
Yurt Dışı Türkler Başkanlığı:
Lüks plaza kiraladı.
Aylık: 230 bin TL.
Stopaj hariç.
Basın Yayın G. Müdürlüğü:
Lüks bina kiraladı.
Aylık 250 bin TL.
Stopaj hariç.
Çevre Bakanlığı:
Lüks bina kiraladı.
Aylık 226 bin TL.
Stopaj hariç.
Turizm Bakanlığı:
Lüks bina kiraladı.
Aylık 230 bin TL.
Stopaj hariç.

* * *

Ben bu;  “AKP iktidarının 13 yıllık döneminde başbakanlık, bakanlıklar ve onlara bağlı dairelerin lüks bina ve plaza kiralama düşkünlüğü listesini” TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin yaptığı araştırmadan faydalanarak hazırladım.  Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, araştırma sonucunda “iktidar yandaşı işadamlarına devletten kiralama garantili plazalar yaptırıldığı” gerçeğine de ulaştı. Lüks plaza yapıp, astronomik fiyata devlete kiralayan işadamlarının ismini tek tek sayıyorlar. İktidarın bakanı ise  “İsrafı önleyemedik” diyor.
Bakan gerçeği saptırıyor.
“İsrafı şaha kaldırdık” demeliydi.
2250 odalı Ak Saray:
İsraf rekoru kırdı.
Dünya böyle lüks görmedi.
Saray’ın sadece giriş kapısı: 40 bin öğretmen maaşına denk. Devleti harcama canavarı yaptılar.

İsraf, bütçeyi patlattı!

Bu yılın ilk 3 ayında Bütçe açığı:
5.4 milyar lira oldu.  Geçen yılın aynı döneminde (ilk 3 ayında) açık 1.5 milyar TL idi. Bu yılın ilk üç ayında Bütçe gelirleri: 33 milyar lira oldu. Bütçe giderleri: ise
40 milyar lirayı buldu. İsraf Bütçe’yi patlattı. Açık büyüyor.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kullanma yetkisi aldığı Örtülü Ödenek Harcaması: bu yılın 3 ayında 468 milyon TL oldu. Geçen yılın 3 ayında örtülü ödenek harcaması 264 milyon TL idi. Halkın vergi yükü artıyor.