Arşivlerde, kayıtlarda var. İsteyen bulur, okur, belleğini, bilgisini tazeler. 15-20 yıl öncesinde PKK henüz mayın döşemeyi ve döşenmiş mayını uzaktan patlatmayı öğrenememişti. Subay, er, polis, öğretmen, mühendis öldürüyor, korucu köyü basıp bebek, kadın, çocuk canı alarak “terör dehşeti” yaratıp kaçıyordu. NATO üyesi Yunanistan Ordusu (Yunan toplam milli gelirinin yüzde 3.5’unu harcıyor), NATO üyesi Türk Ordusu (Türk toplam milli gelirinin yüzde 1.7’sini harcıyor) ile gerilla savaşı veren PKK’ya mayın döşemeyi Yunanlı subaylar öğretti. Apo’ya da Yunan pasaportu verilmişti.
Sonrası kanlı geldi.
Geçen gün yeniden milletvekili seçilmiş HDP’li Ertuğrul Kürkçü, “Yunanistan halkını zor durumdan kurtarmak için 1.7 milyar Euro borç taksitini Türk devletinin yani Türk halkının vererek bir kardeşlik dayanışması göstermesini” önerdi.

* * *

Kürkçü, çok beleşçi!
Ve çok vefasız!
Ve çok unutkan!
PKK’nın Yunan Ordusu’na olan “vefa borcunu” unutmuşa yatıyor. Ertuğrul Kürkçü, “Zavallı(!) Yunan halkını bu durumdan PKK’nın parası kurtarabilir. Yunanistan’ın ödeyemediği 1.7 milyar Euro dış borç dilimini PKK parasıyla versin, böylelikle vefa borcunu da ödesin” çağrısı yapması gerekirdi. Unutkan Ertuğrul Kürkçü, dış borçla bulunmuş ve Türk halkının vergilerinden ödenen parayla, “kendine kardeşlik havası satın almaya” kalkıyor. Ve Reza Zarrab’a şampiyon işadamı madalyası takan Bakan Zeybekci ile Başbakan Davutoğlu da “bedava tuz görünce eline hıyar alıp koşturan avantacılar” pozisyonu alıp, “Teklif gelirse değerlendiririz, Yunanistan’a yardıma hazırız” demeçleri patlatıyorlar.
Be hey beleşçiler!
Size ne oluyor?
Yunanistan avantacılıktan battı. Onun kendini eleştirip, avantacılıktan vaz geçip, “başkasının sadaka parasıyla değil kendi öz üretimi, emeği, becerisi, çalışkanlığı, çok kazanıp az harcamak ve gelir dağılımını değiştirmek programlarıyla” sağlıklı bir yola girmesi gerekiyor.
Yunanlı dilenci mi?
Siz köy ağası mısınız?

* * *

Yunanlılar kendilerine “size dışarıdan para getireceğim, Alman Başbakanı Merkel’in kolunu bükeceğim, borçlarımızı sildireceğim” diye söz veren dilenci kafalı burjuva çocuğu sözde solcu Çipras’ı başbakan seçtiler. Dışarıdan para getirecekti, tersi oldu. 7 milyar dolar Yunanistan’dan dışarı kaçtı.
Avrupa’ya güvendi.
Sap gibi ortada kaldı.
Çipras, dış borç bulup yiyen, dış borçla şişen fakat kendi öz üretimi hep küçülen Yunanistan’da “gelir dağılımını değiştirecek” ve NATO üyesi ülkeler içinde en yüksek savunma harcaması yapan(milli gelirine göre) Yunan Ordusu’nun harcamasını kısacak bir akılcılığa yelken açmış olsaydı; ona Türk Bakanı ile Başbakan’ı ve Milletvekili Ertuğrul Kürkçü manevi alkış gönderseydi tamam derdik. Türkiye’nin 17 milyon yoksulu var. Ve kendisi dış borçla yaşıyor, 13 yıldır AKP dış borç bulup halka dağıtan bir politika ile ayakta duruyor.
Kelin merhemi yok!
Elinde hıyar!
Yunanistan’a seğirtiyor!
Yunanistan 1830’da Osmanlı’dan bağımsızlığını aldı, kuruldu.
5 defa iflas etti.
Bu 6’ncı iflası!

Türkiye’nin sonu Yunanistan!

Yunanistan israftan battı. 1 gelir yarattı. 2 borç buldu. Hepsini israf etti. Atina Olimpiyatları’na 8.5 milyar Euro harcadı, beyaz filler yaratıp atıl tesislere milyonlarca Euro bakım masrafı akıttı. 200 milyar Euro Avrupa hibesini, iktidar yakınlarına yedirdi. Olmayan zeytin bahçelerine teşvik, gözleri kusursuz görenlere “körlük desteği“, zamanında işe gelen memura “çalışkanlık primi” ödedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün AKP milletvekillerine; “Kaçak AK Saray’ı pazarlık konusu yapmayız” diye söz verdi. Ayakta alkışladılar. Türkiye’nin sonu Yunanistan!