Mısır’ın darbecileri “darbe mahkemesi” kurdular. Darbeyle indirdikleri Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye idam kararı çıkardılar. Mısır darbecilerinin arkasında Suudi Arabistan var.  ABD, Mısır’ın darbecilerini desteklemek için 1.3 milyar dolarlık yardımı serbest bıraktı.
Mısır, dökülüyor.
Mısır, Türkiye’nin dünüdür.
Türkler Mısır’a özenmez.
Mısır darbecisine alkış tutmaz, tutamaz. Kahire’deki Tahrir Meydanı, İstanbul Taksim’de Gezi Parkı’nda yaşanmış direnişe hiçbir konuda benzetilemez.
Türkiye bedel ödedi.
Türkiye darbeciliği aştı.
Türkiye, Mısır darbecilerinin bugün yaptığı gibi “Tek adamlı diktatör yönetimli darbe mahkemesi kurup, darbeyle indirdiğini idama mahkum etmeyi” çok gerilerde bıraktı. Bugün Türkiye’de halkın demokratik bilinci; “Tek adamlığa özeneni Saray’ına kapatacak bir seçime hazırlanır” duruma geldi.
7 Haziran’a az kaldı.
Hep birlikte göreceğiz.
Sandıktan “Saray’a tokat” çıkacak. Türk seçmeni, Mısır’da darbecilerin yaptığının; Türkiye’nin dünü olduğunu 7 Haziran seçimlerinde gösterecek.

* * *

Zavallı Mısır halkı!
Dini alet eden siyasetçisini ancak darbecisine idam ettirerek cezalandırmak gibi bir çıkmaza girdi. Türkiye bu günleri; “Yeter Söz Milletindir” diye iktidara gelip, sonra kendi milletvekillerinden “Tahkikat Komisyonları kurdurarak diktatörleşme talihsizliğini” yaşayarak gördü. Ve o dönemi de Türkiye darbeyle kapatmak zorunda kaldı. Mısır’ın hakkında idam çıkarılan Muhammed Mursi’si; Türkiye’nin
1960’taki Celal Bayarı’ oldu.
Mısır, darbe deniyor.
Türkiye darbeleri aştı.
27 Mayıs’ı da yaşadı.
12 Mart’ı da bitirdi.
12 Eylül’ü gördü, tanıdı.
Türkiye 28 Şubat’ı da “Bugünkü AKP’yi ve onun kurucusu Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yaparak” çoktan geçti. Aynı Erdoğan şimdi Türkiye’yi “Saraylı Tek Adam Yönetimine” çekmeye çalışıyor fakat Türkiye, Mısır değil.
7 Haziran gelecek.
Türkiye Mısır olmadığını Tayyip Erdoğan’ı Saray’ında morartarak gösterecek.
Göstermesi gerekir.

* * *
Mısır, acizlik içinde.
Yumurtasını kıramıyor.
Türkiye yumurtasını kırdı. Geleneksel devletçiliği bitirdi. Dini alet eden, inanmışı Allah ile aldatan yalancı muhafazakar sağcılığı da sınadı. İslamcı kadroları 13 yıl denedi.
13 yıldır dinci elitleri gördü.
Rant peşinde koştuklarına, kutularından dolar fışkırdığına, adaleti hançerlediklerine, eşitliği kurşunladıklarına, bölünmezliği bozduklarına, hukuk devletini guguk devletine çevirdiklerine ve “yolsuzluk-yoksulluk-yasaklar üçlüsünü yok etme noktasında“  baştan aşağı yalan söylediklerine tanık oldu. 13 yıllık deneme sonunda Türk halkı, darbelere gerek olmadan; seçimle getirdiğini seçimle gönderecek noktaya geldi.
Anlayabilene!
Mısır, Türkiye’nin dünüdür.
Türkiye, Mısır’ın yarını olacak.

SÖYLEŞİ

Soralım!

İnternet ortamında “iletişim standardını” yükseltecek olan 4G (dördüncü generation) ihalesi niçin iptal edildi? Bir çıkar çatışması mı var? 4G’nin arkasında kimler var? 5G’nin arkasında kimler saklanıyor. Cumhurbaşkanı ve bakanlar niçin açık ve net değiller. Bu “devletin frekans imtiyazını” özel firmalara dolar üzerinden peşin satarak bedeli halka ödetme ve bu yolla dış para bulma yöntemi olduğuna göre 3 ay ertelenen ihale sonrasında “halka girecek kazığın boyu” uzayacak mı, kısalacak mı? G4.5 diye bir yeni standart daha ortaya atıldı. Onun arkasında hangi şirket var? Takipçisi olalım. Hep soralım.