Eğitimciler de TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' çıkışına tepkisiz kalmadı ve harekete geçti. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-iş), bugün saat 14.00’te adliye önlerinde basın açıklaması yapacaklarını ve TBMM Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Deniz AYHAN / ANKARA

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-iş), TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik' çıkışını yargıya taşıyor.


İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nde, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliğince (AYBİR) düzenlenen “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” başlıklı konferansta konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım” ifadesini kullanmıştı. TBMM Başkanı Kahraman'ın gündeme bomba gibi düşen “laiklik” çıkışına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözüyle tepkilerin odağına oturan Meclis Başkanı İsmail Kahraman için üç gün eylem kararı aldı.

Eğitim-iş Genel Başkanı Veli Demir, yaptığı açıklamada “AKP’nin sözcüsü gibi davranan İsmail Kahraman, laiklik ilkesine ve Cumhuriyet devrimlerine karşı açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir. Kahraman’ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz” diyerek, ''Dinci faşizme karşı ortak mücadele'' çağrısında bulundu. Sendika üç günlük eylem planı da hazırladı.



"LAİKLİK ADAM OLMAKTIR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK" PANKARTI ASILACAK

Eğitim-iş'in 3 günlük eylem planına göre;

1. Gün: 27.04.2016 Çarşamba günü saat 14.00’te, adliye önlerinde basın açıklaması yapılarak, şube ve temsilcilik başkanları tarafından suç duyurusunda bulunulacak. Ayrıca “Laiklik Adam Olmaktır. Mustafa Kemal Atatürk” adlı kokart takılacak.

2. Gün: 28.04.2016 Perşembe günü TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a gönderilmek üzere hazırlanan “istifaya çağrı” mektubu 03124205165 nolu fax numarasına PTT binalarından gönderilecek.

3. Gün: 29.04.2016 Cuma günü “Laiklik Adam Olmaktır. Mustafa Kemal Atatürk” adlı pankart tüm Eğitim-iş’e ait şube il ve ilçe temsilcilik binalarına kamuoyu bilgilendirilerek asılacak.