İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSPARK’ın resmi internet sitesinde yayınladığı 2015 yılı gelir tablosunda 233 milyon TL’lik yüksek hasılata karşın 1 milyon TL’yi aşan faaliyet zararı bulunduğu görülüyor. Bu zararın hangi nedenlerden oluştuğuna ilişkin CHP meclis üyelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğu soru önergesine henüz yanıt gelmedi.



Ancak İSPARK resmi internet sitesinde yayınladığı açıklama ile gelir tablosunda görünen bu zararı görmezden gelerek, yalanladı.

‘FAALİYET ZARARINI SORDUK'


İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, yazılı açıklamasında, “İSPARK’ın zarar ettiği iddiası asılsızdır. Şirket 2015 yılında 938 bin TL kâr açıklamıştır” dedi. Korkut, gelir tablosunda faaliyet giderleri indirildikten sonra elde edilen kârı veya zararı gösteren ‘Faaliyet kârı veya zararı’na ilişkin bir açıklama ise yapmadı. Konuya ilişkin İBB’ye soru önergesi sunan İBB CHP Meclis Üyesi Mali Müşavir Tarık Balyalı ise soru önergesinde faaliyet zararının nasıl oluştuğuna yönelik sorulara kamuoyunu yanıltmak maksadıyla kaçamak cevap verdiklerini ifade ederek, asıl soruya cevap vermeleri gerektiğini belirtti.

Balyalı şu açıklamayı yaptı: “İSPARK’ın yapmış olduğu açıklamada “biz zarar etmedik. 2015 yılında 938 bin lira kâr ettik diyor. Bu bir kandırmacadır. Çünkü biz iBB’ye verdiğimiz soru önergesinde “Vergi Öncesi Kârı” değil, asıl iştigal konuları olan otopark işletmeciliğinden doğan zararlarını yani ‘Faaliyet Zararını’ sorduk.

İLGİLİ HABERVatandaş İSPARK zararını anlayamadıVatandaş İSPARK zararını anlayamadı

HASILATIN YANINDA DEVEDE KULAK KALIR


İSPARK’ın kendi internet sitesinde yayınlamış olduğu 2015 yılında resmi gelir tablosunda 1 milyon 31 bin 612 lira faaliyet zararı bulunuyor. Tarık Balyalı, “İSPARK 2015’te yatırım yaptı dersek doğru olmaz. Çünkü 2014 ve 2015 bilançolarına göre ‘Yapılmakta olan yatırımlar’ yok. Yine bilançoları karşılaştırdığımızda demirbaşların olduğu ‘duran varlıklar’ sadece 6 milyon civarında artmış. Yani 233 milyonluk hasılatın yanında devede kulak kalmış. O zaman, yatırım yapmayan, hizmet üreten ve işçilik maliyetleri dışında ciddi bir bilinen gideri de olmayan İSPARK nasıl oluyor da zarar ediyor” dedi.