Başbakan Binali Yıldırım hafta içinde Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Kabinede yeri en çok merak edilen isim Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in durumuydu.

Başbakan Mehmet Şimşek'e Hazine ve Merkez Bankası gibi önemli kurumları bağladı. Fakat eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'de ekonomi yönetimine ortak oldu. 65. hükümette böyle geçmiş yıllarda eşi görülmemiş bir uygulamaya imza atıldı ve ekonomi yönetiminde bir çift başlılık ortaya çıktı.

'VİTRİN ŞİMŞEK'TE YETKİ CANİKLİ'DE

Her ne kadar Mehmet Şimşek'in Başbakan Yardımcısı olarak açıklanmasının ardından dolar 6 kuruş düşse de BDDK ve TMSF'nin Nurettin Canikli'ye bağlanmış olması 'vitrin şimşek'te yetki canikli'de yorumlarına neden oldu.

EKK BAŞKANLIĞI ELİNDEN ALINDI

Bu sabah Resmi Gazete'de yer alan bir madde ise bu yorumu güçlendirdi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) başkanlığı bundan sonra Mehmet Şimşek'ten alınarak Başbakan Binali Yıldırım'a verildi. Binali Yıldırım'ın kurula başkanlık etmediği zamanlarda ise başkan Mehmet Şimşek olacak.

Nurettin Canikli'ye bağlı kurumlar: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Eximbank

Mehmet Şimşek'e bağlı kurumlar: Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank