Yılmaz’ın geçmişte basın mensuplarına yaptığı bu açıklamanın görüntüleri, sosyal medyada yayılınca bir anda gündem oldu. Yılmaz'ın “Belediye Başkanı olarak görünmem benim için aşağılık görünmek gibidir” sözlerini de söylediği konuşma büyük tepki topladı. Belediye Başkanı seçildikten sonra Bolu’daki yerel bir TV kanalında konuşan Yılmaz, “Ben diğer siyasetçilerle kıyaslanamam. Bakın şunu söylüyorum, benim sadece Belediye Başkanı olarak görünmem de benim için aşağılık görünmek gibidir'' dedi ve şunları söyledi:

SIRADAN BİRİ DEĞİLİM

''Ben şehri dizayn eden adamım. Şehrin dizaynırıyım, sil baştan dizayn ediyorum. Sıradan bir belediye başkanı, sıradan bir siyaset adamı değilim. Bolu’da benden önce ve benim dönemime baktığınız zaman Bolu’yla ilgili projesi olup da ortaya çıkan ve arkasını takip eden bir adam, geçmişte de şimdi de varsa çıksın ortaya. Ama şu anda biz hep bir şeylerle uğraşıyoruz. Biz normal siyasetçilerle aynı görünmek kadar kendimizi aşağılatamayız”

ALLAH ÖZEL YARATTI

Konuşmasında, ''Allah’ın bazı insanları özel olarak yarattığını ve kendisinin o özel insanlardan birisi olduğunu'' da öne süren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Herkes aynı ufukla bakabilseydi, Allah herkesi aynı yaratmış olurdu, problem olmazdı. Onun için Allah bazılarını özel yaratır. Ben de onlardan bir tanesiyim ve bu konuda hiç de tevazu sahibi değilim.” dedi. 64 yaşında ve mühendis olan Belediye Başkanı Yılmaz, Bolu'da 12 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.