O ismi bulmak için kurulan soruşturma komisyonu olaya şahit olduğunu söyleyen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı dinledi. Ancak Nazlıaka'nın isim vermediği ve “İspiyoncu olmak istemiyorum” dediği öğrenildi.

[caption id="attachment_1066995" align="alignleft" width="670"] Foto: CİHAN -CHP'de Atatürk portresini indiren milletvekili aranıyor[/caption]

Başak KAYA / ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Atatürk portresini indiren milletvekilinin kim olduğunun bulunması için başlatılan çalışma sürüyor. Soruşturma (Muhakkik) Komisyonu dün Aylin Nazlıaka’yı dinledi. Soruşturmayı, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yürütüyor.

Ancak Nazlıaka komisyona isim vermedi. Nazlıaka’nın “İspiyoncu pozisyonuna düşmek istemiyorum. Bu kişi kendini biliyor, kendi çıkıp açıklasın” yönünde ifade verdiği belirtildi. Komisyon bir rapor oluşturarak CHP grubuna verecek. Kılıçdaroğlu’nun, “Böyle bir olay varsa o milletvekili CHP'de barınamaz. Gözünün yaşına bakmam. Ancak incelemenin de hakkaniyetle yapılması gerekir" demişti.