Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri andı. Destici, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu davasında helikopterin, Global Positioning System (GPS) aletlerinin söken kaza kırım ekibinde bulunan Aydın Özsıcak'ın darbe girişiminde yakalanması ve Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin arasında Davut Uçum'un Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterine incelemeye giden ekipte de bulunduğuna dikkat çekti.

FOTO:DHA - Destici TBMM önünde basın açıklaması yaptı. FOTO:DHA - Destici TBMM önünde basın açıklaması yaptı.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcıları, Remzi Çayır, Haşim Yanar, Ünsal Karabulut, Tevfik Eren, Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, Ankara İl Başkanı Mahir Alay ve partililer ile birlikte Darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

BBP lideri, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin arasında bulunan Davut Uçum'un Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterine incelemeye giden ekipte de bulunduğuna dikkat çekti. BBP lideri, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin arasında bulunan Davut Uçum'un Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterine incelemeye giden ekipte de bulunduğuna dikkat çekti.

"15 TEMMUZ'DAN ALINACAK DERSLER VE ATILACAK ADIMLAR VARDIR"


Büyük Birlik Partisi olarak tarih boyunca darbelerin ve darbecilerin karşısında dimdik durduklarını dile getiren Destici, "Millet Olarak vahşi bir darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Demokrasi hainleri tarafından hunlarca şehit edilen polislerimize, askerlerimize, sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar niyaz ediyorum. Milletine karşı silah doğrultmanın kabul edilemez bir vatan hainliği olduğunu beyan ettik. Bunlar şahsiyetini hamiyetini inancını imanını vatan ve millet sevgisini ve insanlığa dair tüm değerlerini kaybetmiş alçaklar güruhudur. Yüce Türk Milleti darbecilerin karşısında dimdik durarak şerefli tarihine altın bir yaprak daha etkilemiştir. Bundan sonra yaşadığımız bu acı olayları bir daha yaşamamak için 15 Temmuz'dan alınacak dersler ve atılacak adımlar vardır. Bu ülkeyi yönetenler ve mecliste grubu bulunan siyasi partiler öyle adımlar atmalıdır ki bir daha bu topraklarda yaşayanlar yeni 15 Temmuzlar yaşanmasın." dedi.

FOTO:DHA - BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri 2009 yılında düşmüş Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişi yaşamını yitirmişti. FOTO:DHA - BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri 2009 yılında düşmüş Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişi yaşamını yitirmişti.

"DARBECİLER YAZICIOĞLU'NUN DÜŞEN HELİKOPTERİNİ İNCELEMİŞLERDİ"


BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu davasında bulunan Aydın Özsıcak ve Davut Uçum'un darbe girişiminde yakalanmasına değinen Destici, "Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele giden darbeci grup orada polislerimizin kahramanca mukavemetiyle karşılaştı ve iki polis şehit oldu. Aydın Özsıcak'ta bu ekibin içinde yakalanınca orada ki polislerimiz Yazıcıoğlu davasından bu isme duyarlılar ve bu ismi sorguya alıyorlar. Sorguda yine GPS cihazlarını neden söktüğü soruluyor, kendisi zevk için söktüğü yanıtını veriyor. Yeni aldığımız bir bilgi de Yunanistan'a kaçan ekibin arasında yine Yazcıoğlu davasında bulunan kaza kırım ekibinden Davut Uçum'un olduğunu öğrendik. Darbe girişiminde bulunan, bu davada aranan diğer suçlular da var mı diye araştırmaya devam ediyoruz" dedi.

(DHA)