Yarbay Tamer Karslıoğlu, Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nda (GES) görev yaptığı dönemde terör örgütlerinin kriptolu mesajlarını çözen birimin başındaydı. Karslıoğlu, Askeri Casusluk kumpasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’yle mücadele için göreve hazır olduğunu belirten Karslıoğlu, SÖZCÜ’ye şunları söyledi: FETÖ ile mücadelede imkan ve kabiliyetleri olup da bunu kullanmamak gibi bir şey söz konusu olmaz. Terör örgütüyle mücadelede gerekli tecrübe, bilgi, birikim ve daha önceki yaptığımız çalışmalarla ilgili oluşturduğumuz bu enformasyon süzgecinden faydalanmak istenirse bizim buna hayır deme lüksümüz yok. Böyle bir mücadelede de geride durulmaz.

SİYASİ ERKE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR


Ben ve benim gibi FETÖ tarafından TSK’dan tasfiye edilmiş personelin potansiyelinden faydalanılabilmesi için hukuki düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Şu an bu düzenlemelerin kolaylıkla yapılabileceği bir dönemden geçiyoruz. Burada siyasi erke büyük görev düşüyor. Geçmişte 15 Temmuz felaketinin yaşanmaması için elimizden geleni yapmış olsak da sesimizi duyuramadık. Umarım şimdi duyurma imkanımız olur. KUMPAS sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atılmış bir sivil olarak konuşuyorum. Geçmişte istihbarat biriminde 14 yıl görev yaptım. Bununla ilgili bir potansiyel söz konusudur fakat bunun değerlendirilebilmesi için bunu devlet benden istemeden nasıl sunabilirim?

MAĞDURLARIN HAKLARI İADE EDİLMELİ


Türk Milleti’nin, Çanakkale ruhunu tekrar ortaya çıkarması gerekiyor. Böyle bir ortamda görev verilip yapmamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu sebeple verilecek herhangi bir görevi karşılık beklemeden yapmaya hazırım. Ancak bunun için sadece benim istemem yetmiyor. Devlet işleri hukuk ile yürür. Şu anda olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Geçmişte kumpas davalarıyla mağdur olmuş insanların mağduriyetlerini giderecek, haklarını geri verecek bir düzenleme yapılmalıdır.