ANTALYA'daki Konyaaltı Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olan Nurgül Kaşıkçı'nın sahipsiz kedi ve köpekler için okul dışına mama ve su koymasıyla başlayan tartışma karakolda bitti.
İddiaya göre, geçen yıl, Konyaaltı Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olan Nurgül Kaşıkçı, sahipsiz kedi ve köpek için okul dışına mama ve su koymaya başladı. Okuldaki öğrenci velisi Canan Karataş ise okul çevresinde köpeklerin çoğaldığını, öğrencilere ve araç sahiplerine tehlike oluşturduğu gerekçe göstererek konuyu önce BİMER'e ardından okul yönetimine bildirdi. Okul yönetimi Nurgül Kaşıkçı'yı uyararak, okula yakın yerlere mama konulmamasını istedi. Bunun üzerine öğretmen Nurgül Kaşıkçı okulun karşısındaki parka mama ve su koymaya devam etti.
Geçen günlerde okul önünde karşılaşan öğretmen Nurgül Kaşıkçı ve öğretmen eşi Ulaş Kaşıkçı ile öğrenci velisi Canan- Yusuf Karataş, karşılıklı olarak birbirleriyle sözlü sataşmaya girdi. Tartışmanın büyümesi üzerine okuldaki diğer öğretmenler araya girerek tarafları ayırdı. Fatih Polis Merkezi'ne giden Kaşıkçı çifti ile Karataş çifti karşılıklı birbirlerinden şikayetçi oldu.
Öğretmen Nurgül Kaşıkçı, "Çocuklar ve sokak hayvanları konusunda çok hassasım. Bunu için ciddi zaman ve emek harcıyorum. Maaşımın yarısı ile mama alıyorum" dedi.
Öğretmenin eşi Ulaş Kaşıkçı, "Okula gidip gelirken, sokakta yardıma muhtaç hayvanlara meme ve su vermekten başka kabahat işlemedik. Eşim bir yıldır her türlü sözlü şiddete uğradı. Geçen hafta bu sözlü şiddet fiziksel aşamaya geçmek üzereyken öğretmen arkadaşların müdahalesiyle önlendi. Yardıma muhtaç hayvanların yanında sonuna kadar durmaya devam edeceğim" diye konuştu.
Kendilerinin de birer hayvansever olduğunu belirten Canan Karataş ise şunları kaydetti:
"Suçlamaları reddediyoruz. Asıl eşim hakarete uğradı. Hayvan besliyoruz diyorlar ama hayvan beslenecek yer okul değildir. Okulun önü kedi köpek kaynıyor. Köpek ve kediler, çocuklarını okula getiren velilerin arabalara binmeye çalışıyorlar. Arabaları mama dolu. Bir keresinde köpek okulun birinci katına kadar çıkmış."
Konyaaltı Ortaokulu Okul Aile Birliği yönetiminde yer alan Necibe Babacı da yaşananlarda öğretmenleri haklı bulduklarını söyledi.
Önceki gün okul önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, son yıllarda öğretmenlere, eğitim çalışanlarına saldırıların devam ettiğine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Bu okuldaki arkadaşımıza yapılan saldırıyı öğretmenlik mesleğinin aşağılanmasına yönelik bir davranış olarak görüyorum. Bizim insanımızın yanında hayvan sevgisi de mutlaka vardır. Hayvanları sevmeyen toplumlar diğer varlıkları da sevemezler. Öğretmenleri hedef alan kötü niyetli insanların başvurduğu BİMER ve 147'lerin acilen kaldırılması gerekir. Bu saygısız davranışı protesto ediyoruz."
Polis merkezindeki ifadelerin ardından serbest kalan taraflar, konuyu adliyeye de taşıyacaklarını söyledi.

DHA