Balyoz kumpasının 1 numaralı sanığı emekli Org. Çetin Doğan, Genelkurmay eski Başkanı Özel’in, “YAŞ öncesi Başbakan’dan görüş alıyordum” sözlerine ateş püskürdü. Doğan, “Şura’nın siyasi olduğunu gösterir” dedi...

1. Ordu eski Komutanı, Balyoz Davası’nın 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, 27. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in, “Yüksek Askeri Şura öncesi terfi listesinde bulunanlarla ilgili Başbakan’la görüşüyor, görüşlerini alıyordum” sözlerine tepki gösterdi. Doğan, “ O zaman Askeri Şura’ya ne gerek var. Bu Şura kararların siyasi olduğunu gösterir” dedi. Doğan SÖZCÜ’ye şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

‘ALNI SECDEYE GELENLER’ TERFİ ALMIŞ

Önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Yüksek Askeri Şura öncesi terfi listesinde yer alanlarla ilgili Milli Savunma Bakanı ve Başbakan’la ön görüşmeler yaptığını söylüyor. Bu çok yanlış. Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanlıkları için görüşmeler yapabilir. Ama terfi edecek askerlerle ilgili görüşme kabul edilemez. Anlaşılıyor ki o görüşmelerde ‘alnı secdeye gelenler’ hakkında bilgi veriliyor, onlar da bunların terfilerini işaret ediyor.
Bunlara siyasetçinin karışması, siyasilerin görüşlerinin doğrultusunda terfi ediliyorsa, o zaman Askeri Şura formaliteden başka bir şey değildir. Bugün çekilen sıkıntılar siyasetin kışlaya girmesinden kaynaklanıyor.

SİVİL LİSELERDEN GELENLER FAZLA

Çetin Doğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, askeri liselerin kapatılması, kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasının da büyük hata olduğunu belirtti. Doğan, “Darbe girişimindeki oranlar gerçeği yansıtmıyor. Askeri okullardan çok düz lise kaynaklı askerlerin önemli bir bölümünün darbe girişimine katıldığı tespit edildi. Askeri lise çıkışlı 500 kişi alınıyorsa, sivil liselerden 15 kişi alınıyor. Özel olarak yetiştirilen bu kişilerin darbeye katılma oranı yüzde 90’dır” dedi.

Özgür kaldığı gün, Boğaz’a koştu


2010’da tutuklanıp, 4 yıl sonra tahliye olan Çetin Doğan, özgürlüğünü eşi Nilgül Hanım ve yakınlarıyla Boğaz’da rakı-balık keyfi yaparak kutlamıştı. O ana SÖZCÜ de tanık olmuştu.