Diyarbakır - Mardin Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada üç asker şehit oldu. Hainlerin mayınlı saldırısı bugün içinde düzenlenen 5. saldırı oldu. Sabah saatlerinde PKK'lı teröristler 4 saldırı daha düzenlemişti. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü'nde ve Van'ın Başkale ilçesinde mayınlı saldırı düzenlendi. Şemdinli'de bir asker şehit oldu, üç asker yaralandı. Başkale'de de ikisi ağır sekiz asker yaralandı. Adıyaman kırsalında teröristler güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. İlk ateş sırasında bir uzman çavuş yaralandı. Öte yandan PKK'lı teröristler Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde karakola taciz ateşi açtı. Saldırıların olduğu bölgelerde geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

ŞEMDİNLİ VE BAŞKALE'DE MAYINLI SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler, yola döşediği el yapımı patlayıcıyı bu sabah askeri araç geçerken patlatması sonucu 4 asker yaralandı, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden biri kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı 3 askerin tedavisi ise sürüyor. Saldırı, sabah saatlerinde ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli Köyü Üstünağaç mezrası yakınlarında meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, askeri araç geçerken infilak ettirdi. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şemdinli'deki mayınlı saldırının ardından bir mayınlı tuzak da Van'ın Başkale ilçesinde yaşandı. Van'ın Başkale İlçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşenen el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu 2'si ağır 8 asker yaralandı. Saldırı, sabah saatlerinde Albayrak bölgesinde bulunan Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Sınır karakoluna giden askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2'si ağır 8 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Van'a sevk edilirken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ADIYAMAN'DA ÇATIŞMA

Adıyaman'da ise bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında kırsal alanda çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 1 asker yaralandı. Olay, sabah saatlerinde merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında meydana geldi. Arazide devriye görevi yapan askerler ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre uzman çavuş Emin Alpay yaralandı. Yaralı uzman çavuş Alpay, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

DİYARBAKIR'DA TACİZ ATEŞİ

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ndeki Bayır Jandarma Karakolu'na bu sabah saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Kulp İlçesi Bayır Jandarma Karakolu'na bu sabah saat 07.00 sıralarında bir grup terörist tarafından otomatik silahlarla taciz ateşi açıldı. Karakolda bulunan askerin teröristlere karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Ardından teröristler kaçtı. Can kaybının olmadığı saldırının ardından, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

BİTLİS'TE ÇATIŞMA

Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş yaralandı. Tatvan ilçesine bağlı Anadere köyü kırsalında yürütülen operasyonda güvenlik güçleri bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, bir uzman çavuş hafif şekilde yaralandı. Olay yerinden helikopterle alınarak Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'ne getirilen uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği, 3 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Sultan köyü yakınlarında, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmesi sonucu 3 askerin şehit olduğu belirtilen açıklamada, "14 Ekim 2016 günü saat 11.20 sıralarında Mazıdağı Gürpınar mevkiinde BTÖ mensuplarınca askeri aracın geçişi sırasında daha önceden yola tuzaklanan EYP’nin patlatılması neticesinde 3 askerimiz şehit olmuştur. Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.