İZMİR'in Çeşme ilçesinden, son iki gün içinde yasadışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na lastik botlarla geçmeye çalışan 99 mülteci, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
Çeşme açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, dün saat 12.00 sıralarında, Çeşme geçidinin 20 mil kadar güneyinde bir lastik bot olduğunu farketti. Lastik botu durduran Sahil Güvenlik ekipleri, 37 mülteciyi kendi botlarına aldı. Afganistan, İran, Gürcistan ve Suriye uyruklu olduğu belirlenen mülteciler, Alaçatı'daki Sahil Güvenlik Rıhtımı'na getirildi. Mülteciler, İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.
Sahil Güvenlik ekipleri, bugün saat 04.00 sıralarında da, Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi'ndeki Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot daha tespit etti. Ekipler, lastik bota müdahale ederek, içindeki 62 mülteciyi kendi botlarına aldı. Çeşme İskelesi'ne getirilen Nijerya, Kamerun, Irak ve Suriye uyruklu mültecilerin su ve yiyecek ihtiyaçları karşılandı. Mülteciler arasındaki engelli yaşlı kadın, sandalye üzerinde, güneşten korunması için iskeledeki kulübeye taşındı. Mültecilerin üzerinden çıkarılan can yelekleri ise bir daha kullanılamaması için kesilerek imha edildi. İfadelerinden yasa dışıyollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen 62 mültecinin, işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

 

DHA